Omiljeni proizvodi (0) 0 Omiljeni proizvodi

Vaš popis omiljenih proizvoda je prazan!

HVALA! VAŠI FAVORITI SU PREBAČENI ZA KUPOVINU

NAGRADE ZA USPJEH
© Shutterstock

Očuvanje ravnoteže između poslovnog i privatnog života

Poslovni Život

Znamo da ostanak kod kuće može biti popriličan izazov. Donosimo 5 savjeta koji vam to mogu olakšati.

Svoje smo domove, baš kao i sve druge aspekte života, morali prilagoditi novoj stvarnosti. Dom, koji je nekoć bio mjesto za odmor i opuštanje u koje smo se vraćali nakon napornoga dana kako bismo se povezali s obitelji, sada je ured za rad na daljinu, škola za djecu, fitness studio i mjesto za korištenje kulturnih i zabavnih sadržaja. Golem je zahtjev očekivati od doma da istodobno ispuni sve te funkcije, a osobito je teško razlučiti u kojem trenutku završava radni dan, a započinje vrijeme s obitelji. Evo kako možete osigurati ugodnije odvijanje poslovnog i privatnog života u kući.

1. Pridržavajte se jutarnjeg rituala…

Rutina je ključna za osjećaj produktivnosti, stoga ipak valja odoljeti iskušenju odgode jutarnjeg alarma i nastaviti se buditi u uobičajeno vrijeme, čak i ako više ne putujete ujutro na posao. Obavite uobičajene jutarnje aktivnosti, a potom zašto ne biste vrijeme koje inače potrošite na put do posla proveli radeći nešto što vas ispunjava? Čitajte, poslušajte podcast, pročitajte vijesti ili jednostavno uživajte u trenutku tišine dok zapisujete što biste taj dan željeli napraviti.

2. Odredite prostor za rad…

© Shutterstock

Mnogima od nas rad na daljinu novo je normalno stanje. Sastanke uživo zamijenili su videopozivi, a kratka čavrljanja sa suradnicima sada se odvijaju putem telefona. Da biste zadržali produktivnost unatoč novom okruženju, važno je odrediti prostor za rad. Brojne studije pokazale su da samo promatranje prirode može poboljšati stanje organizma, pa postavite radni stol blizu prozora ako imate tu mogućnost. Nemate prozor? Nema problema. Okružite se kućnim biljkama, kao što su zlatni puzavac i aloe vera koji pomažu pri pročišćavanju zraka i unose zelenilo u prostor. Odaberite stolicu koja podupire leđa – ipak ćete u njoj provoditi dosta vremena – i pobrinite se za to da članovi obitelji znaju kako je taj prostor rezerviran isključivo za rad.

3. Napravite raspored i pridržavajte ga se…

Budući da smo podložni stvaranju navika, ove promjene u svakodnevnim rutinama mogu nam u najmanju ruku izazvati nelagodu. Prelazak između kućnih i poslovnih obaveza olakšajte si postavljanjem strogih radnih sati. Znamo da je i suviše lako rano započeti i kasno završiti s poslom, ali dužni ste i sebi i svojoj obitelji to da si ne dopustite da vam rad okupira vrijeme koje bi trebalo biti rezervirano za obitelj. To ne znači da morate biti satima prikovani za radni stol – umjesto toga organizirajte raspored tako da obuhvati ona razdoblja u kojima ste najproduktivniji te redovno pravite pauze i izađite na svježi zrak ako imate tu mogućnost.

4. Predvidite pauzu za ručak…

Odolite iskušenju da pauzu za ručak provedete radeći; imate pravo na konkretan odmor čak i ako morate ostati u kući. Iskoristite tih sat vremena za uživanje u ukusnoj i zdravoj hrani, a potom isprobajte neku aktivnost uz koju ćete moći „odmoriti glavu”. Muzeji i kazališta diljem svijeta pružaju ekskluzivna razgledanja i izvedbe na društvenim medijima, a druge organizacije otkrivaju vam aktivnosti s kojima još možda niste upoznati, kao što su zvučne kupke, meditacija, masaža lica, pa čak i zajedničko kuhanje. Samo je nebo granica.

5. Ne morate odustati od druženja...

© Shutterstock

Socijalno udaljavanje ne znači i obustavu druženja. Isključite se iz posla uz obiteljski obrok i uistinu pokušajte to vrijeme iskoristiti na najbolji način. Sve je popularniji trend da se svaki obrok učini posebnim, stoga ne čuvajte najbolji pribor za jelo ili čaše za neku posebnu prigodu nego ih upotrijebite sada. Cijenite trenutke koje provedete okupljeni s obitelji oko stola uz obrok, kao dar koji vam pruža dodatno vrijeme za razgovor i povezivanje s voljenima. Ako ste sami u izolaciji, pokrenite videopoziv s prijateljima i zajedno uživajte u jelu i razgovarajte ili pogledajte televiziju, iako niste na istom mjestu. Svi smo mi u istoj situaciji.

Više savjeta potražite na stranici Amway, zajedno kod kuće .

Povezani sadržaj

7 načina da se držite svoje rutine vježbanja

Aktivni životni stil

Više

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili što ugodnije pretraživanje naše web-stranice. Kolačići su datoteke koje se pohranjuju u preglednik, a njima se koristi većina web-stranica kako bi personalizirale vaše korisničko iskustvo na internetu.

Ako nastavite s upotrebom naše web-stranice bez promjene postavki podrazumijeva se da ste suglasni s našom upotrebom kolačića.

Razumijem