Omiljeni proizvodi (0) 0 Omiljeni proizvodi

Vaš popis omiljenih proizvoda je prazan!

HVALA! VAŠI FAVORITI SU PREBAČENI ZA KUPOVINU

NAGRADE ZA USPJEH
© iStockphoto

Kako ošišati svoju kosu kod kuće

Ljepota

Mnogi od nas uzimaju škare u ruke i preuzimaju kontrolu nad našim frizurama. Evo što trebate znati kako biste to ispravno napravili.

Moramo uzeti stvari u svoje ruke u našim životima više nego ikada prije. Pečemo vlastiti kruh, učimo svirati instrumente, sadimo (i čak razmnožavamo) sobne biljke, ukrašavamo i, naravno, šišamo vlastitu kosu.

Šišanje vlastite ili tuđe kose može biti težak zadatak, ali to vas ne bi trebalo odgovoriti. Prema Googleu, internetsko pretraživanje pojma uradi sam frizuru povećala se za 1379%, pa se čini da mnogi od nas žele preuzeti stvari u svoje ruke.

Dakle, bez obzira šišate li si kosu sami ili vas netko šiša u vašem kućanstvu, evo što trebate znati ...

Koristite prave aparate za šišanje

Iako je to praktično, vaše kuhinjske škare ili škarice za nokte nisu prikladne za rezanje kose. Nisu dovoljno oštre i ne možete s njima precizno šišati. Naručite si par škara za kosu kako biste mogli dobro obaviti posao. Ostala potrebna pomagala su ukosnice za kosu kako biste mogli odvojiti dio kose i češalj s gustim zupcima kako biste mogli izvući jednaki pramen kose prije nego ga ošišate.

© iStockphoto

Uvijek šišajte suhu kosu

Svakako se čini puno lakše šišati mokru kosu, ali možete daleko bolje ošišati kosu dok je suha. To posebno vrijedi ako imate kovrčavu ili prekomjerno kovrčavu (coily) kosu. Vaša kosa ne samo da izgleda potpuno drugačije kad je mokra, već je i njena struktura drugačija.
Uzorak vaših kovrča je nepravilan, a vaša kosa je također samo malo duža kada je vlažna, što daje lažan osjećaj njene dužine. Uvijek šišajte kosu kada je suha kako biste mogli bolje vidjeti rezultate tijekom šišanja.

Savladajte tehniku šišanja

Frizeri godinama vježbaju kako bi usavršili svoje vještine, stoga ne očekujte previše. Podijelite kosu na dijelove s ukosnicama za kosu kako biste postavili sve na svoje mjesto i kako biste postupno radili na manjim područjima. Napravite male rezove kako biste mogli uočiti pogreške i ispraviti ih brzo i pobrinite se da imate ogledalo ispred sebe i iza kako biste mogli provjeriti stražnji dio kose. Ako živite s nekim, pozovite ih povremeno kako bi također provjerili stražnji dio.

Debeli, ravni vrhovi mogu učiniti vašu kosu ogromnom. Najlakši način za omekšavanje vrhova kose i kreiranje pokretljivosti kose je da okrenete škare okomito i napravite plitke rezove prema gore od vrhova. Nemojte pretjerati, ošišajte tu i tamo i to je dovoljno za stvaranje elegantnih, zdravih vrhova kose.

Ako imate dugu kosu i želite srediti svoje vrhove, pokupite kosu prema naprijed, preko čela i skupite je u konjski rep na prednji dio glave. Skratite samo vrhove kose, a zatim raspustite konjski rep. To će vašoj kosi dati vrlo profinjen slojeviti učinak.

Održavajte svoju boju

Već vam kosa obojana bojom iz bočice i pramenovi izgledaju malo lošije, jer vrijeme, UV svjetlo, pa čak i pranje kose mogu promijeniti boju kose pretvarajući je u bakrenu. Koristite masku za kosu kod kuće poput SATINIQUE Maske za obnavljanje kose jednom tjedno na kosi opranoj šamponom kako biste joj vratili živost. S formulom ENERJUVE, ekstraktom sjemenki grožđa i kukui uljem, ova dubinski hranjiva i njegujuća maska vraća sjaj i intenzitet izblijedjeloj boji.

© iStockphoto

Nemojte zaboraviti oblikovati kosu

Lako je zanemariti završne detalje kada ne izlazite u javnost toliko često kao nekada, ali dotjerivanje vašeg stila i uporaba pravih proizvoda kako bi kosa izgledala zdravo i sjajno pomoći će vam da se osjećate najbolje. Maglica SATINIQUE Spreja za završno oblikovanje frizure ukrotit će kosu koja leprša i zamršenost kose, dok će jedna do dvije kapljice SATINIQUE Uljnog seruma za kosu duž vaše kose i na vrhovima olakšati njeno oblikovanje.

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili što ugodnije pretraživanje naše web-stranice. Kolačići su datoteke koje se pohranjuju u preglednik, a njima se koristi većina web-stranica kako bi personalizirale vaše korisničko iskustvo na internetu.

Ako nastavite s upotrebom naše web-stranice bez promjene postavki podrazumijeva se da ste suglasni s našom upotrebom kolačića.

Razumijem