Omiljeni proizvodi (0) 0 Omiljeni proizvodi

Vaš popis omiljenih proizvoda je prazan!

HVALA! VAŠI FAVORITI SU PREBAČENI ZA KUPOVINU

NAGRADE ZA USPJEH

Kako koža stari

ARTISTRY

Michelle D’Allaird objašnjava mehaniku starenja kože i što možemo učiniti da vratimo vrijeme unazad.

Činjenica je da bez obzira što radimo, naša koža stari. Međutim, mi imamo mogućnost utjecati na brzinu starenja. U mom prvom članku , naučili ste kako je koža jedinstvena te da svaki sloj radi u skladu kako bi podržao zdrav, mladoliki izgled kože. Ovaj mjesec razmotrit ćemo druge čimbenike koji utječu na mladenački izgled kože.

Čimbenici starenja kože

Dva su čimbenika koji utječu na proces starenja kože: unutrašnji i vanjski. Unutrašnji čimbenici starenja odnose se na prirodni proces starenja te u velikoj mjeri ovise o genetici pojedine osobe. Vrlo malo možemo učiniti kako bi se suprotstavili tim učincima. Na vanjske čimbenike starenja, kao što su onečišćenje, UV zračenje, stres, način života, navike i njega kože, možemo utjecati.

Unutarnje starenje

Unutarnje starenje javlja se kako stanice kože počinju gubiti energiju. Baš kao i ljudi, što je starija, naša koža ima sve manje energije. Kako se usporava stanična energija, tako se usporava i fiziološka funkcija naše kože. Krajnji rezultat je sporiji metabolizam (sporija izmjena stanica), gubitak elastičnosti i čvrstoće te pojava tankih linija i bora. Ova vrsta starenja uvelike ovisi o našoj jedinstvenoj genetskoj slici i ne postoji ništa što možemo učiniti u vezi toga.

Vanjsko starenje

Vanjsko starenje, s druge strane, nastaje kada su stanice kože izložene štetnim vanjskim utjecajima, poput onih gore navedenih. Svako od njih može stvoriti slobodne radikale koji oštećuju stanice kože i ubrzavaju proces starenja za čak 100 posto. Ne samo da usporavaju obnovu stanica kože što rezultira gubitkom njene čvrstoće i elastičnosti, već pojačavaju pojavu tankih linija i bora te također pridonose neravnomjernoj teksturi kože, tena i tamnih mrlja.

Počnite sada!

Nikada nije prekasno da počnete štititi svoju kožu kako biste pomogli usporiti proces starenja. Pravilnim režimom njege kože i korištenjem proizvoda koji sadrže zaštitu od sunca, hidratantne sastojke i antioksidanse osigurat ćete da vaša koža izgleda mlađe, zdravije i vitalnije. Odaberite svoje proizvode, napravite mudar odabir i koristite ih svaki dan!

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili što ugodnije pretraživanje naše web-stranice. Kolačići su datoteke koje se pohranjuju u preglednik, a njima se koristi većina web-stranica kako bi personalizirale vaše korisničko iskustvo na internetu.

Ako nastavite s upotrebom naše web-stranice bez promjene postavki podrazumijeva se da ste suglasni s našom upotrebom kolačića.

Razumijem