NAGRADE ZA USPJEH
© gettyimages

Uživajte na otvorenom

Dom

Organiziranje piknika izvrstan je način za okupljanje prijatelja i obitelji, povezivanje s prirodom i uživanje u domaćoj hrani. Ako ste se uputili na plažu ili u lokalni park, slijede tri recepta koja je lagano pripremiti, a koja će sigurno ostaviti odličan dojam.

Pita s bobičastim voćem

Zbog slasne kombinacije slatkog, prhkog tijesta i voćnog punjenja ova je pita siguran adut.

  1. 225 g običnog brašna

  2. 110 g maslaca narezanog na kockice

  3. 80 g kristal šećera

  4. 1 jaje

  5. 1–2 jušne žlice hladne vode

  6. jaja za premazivanje

  7. 300 g trešanja bez koštica

  8. 225 g malina

  9. 225 g borovnica

  10. 150 g narezanih jagoda

  11. 175 g kristal šećera

  12. 40 g kukuruznog brašna

  13. 2 jušne žlice limunovog soka

1) Brašno, maslac i šećer pomiješajte u multipraktiku. Dodajte jaje i vodu dok se ne oblikuje tijesto. Ostavite da se hladi 30 minuta.

2) Tijestom prekrijte kalup za pite (preostalo tijesto sačuvajte). Nabodite tijesto i pecite bez nadjeva (s papirom i zrnima graha) na 180°C 15 minuta. Izvadite papir i zrna graha i pecite 5 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi.

3) Voće kuhajte u iCook™ tavi 10 minuta. Dodajte šećer, kukuruzno brašno i limunov sok. Nakon što se zgusne, žlicom premjestite na tijesto.

4) Od preostalog tijesta napravite rešetku kojom ćete prekriti pitu. Premažite jajima i pecite 20 minuta.

iCook obiteljski set pomaže vam u pripremi hranjivih jela za piknik uz kuhanje s malo tekućine kojim se zadržavaju esencijalne hranjive tvari. Tri zdjele za miješanje odlične su za nošenje hrane u prirodu.

Punjeni kruh u obliku vijenca

Savršen prilog salatama za piknike, ovaj vijenac s ukusnim sastojcima prepun je okusa.

  1. 250 ml tople vode

  2. 2 žlice suhog pekarskog kvasca

  3. 375 g bijelog brašna za kruh

  4. 1,5 jušna žlica maslinovog ulja

  5. 1 čajna žlica soli

  6. 6 kriški šunke

  7. 390 g naribanog sira

  8. 1 svežanj bosiljka

  9. jaja za premazivanje

1) U iCook zdjeli za miješanje pomiješajte vodu i kvasac pa pričekajte 10 minuta dok se ne zapjeni. Dodajte brašno, ulje i sol. Mijesite tijesto dok ne postane glatko. Premjestite u zdjelu, prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite na toplom 1 sat.

2) Tijesto izvaljajte u trokut od 45 x 30 cm. Prekrijte šunkom, sirom i bosiljkom. Dugi kraj tijesta zarolajte preko punjenja i utisnite da biste ga zatvorili. Premjestite na pleh prekriven papirom za pečenje.

3) Narežite na 2 dijela i utisnite krajeve da bi se zatvorili. Dijelove isprepletite, oblikujte u vijenac i spojite krajeve. Pričekajte 30 minuta.

4) Premažite jajima i pecite 30 minuta na 200°C.

Breskve u košuljici

Ove pečene breskve omotane u lisnato tijesto s cimetom sočne su i slatke.

  1. 325 g običnog brašna

  2. 80 g kristal šećera

  3. 175 g maslaca, hladnog i narezanog na kockice

  4. 2 žumanjka

  5. 1–2 jušne žlice hladne vode

  6. 6 breskvi

  7. 2 štapića cimeta, razlomljenih da podsjećaju na peteljke

  8. 1/2 čajne žlice mljevenog cimeta

  9. jaja za premazivanje

1) U multipraktiku izmiješajte brašno, šećer i maslac. Dodajte jaja i vodu dok se ne oblikuje tijesto. Ostavite da se hladi 1 sat.

2) Iz tijesta izrežite šest krugova, u njih zamotajte breskve i zatvorite na vrhu.

3) Od preostalog tijesta izrežite listove i stavite ih na breskve. Kao peteljku dodajte cimet.

4) Stavite na pleh. Premažite jajima, pospite šećerom i cimetom i pecite na 160°C 35 minuta.

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili što ugodnije pretraživanje naše web-stranice. Kolačići su datoteke koje se pohranjuju u preglednik, a njima se koristi većina web-stranica kako bi personalizirale vaše korisničko iskustvo na internetu.

Ako nastavite s upotrebom naše web-stranice bez promjene postavki podrazumijeva se da ste suglasni s našom upotrebom kolačića.

Razumijem