Organiziranje piknika izvrstan je način za okupljanje prijatelja i obitelji, povezivanje s prirodom i uživanje u domaćoj hrani. Ako ste se uputili na plažu ili u lokalni park, slijede tri recepta koja je lagano pripremiti, a koja će sigurno ostaviti odličan dojam.
Pita s bobičastim voćem
Zbog slasne kombinacije slatkog, prhkog tijesta i voćnog punjenja ova je pita siguran adut.

225 g običnog brašna
110 g maslaca narezanog na kockice
80 g kristal šećera
1 jaje
1–2 jušne žlice hladne vode
jaja za premazivanje
300 g trešanja bez koštica
225 g malina
225 g borovnica
150 g narezanih jagoda
175 g kristal šećera
40 g kukuruznog brašna
2 jušne žlice limunovog soka
1) Brašno, maslac i šećer pomiješajte u multipraktiku. Dodajte jaje i vodu dok se ne oblikuje tijesto. Ostavite da se hladi 30 minuta.
2) Tijestom prekrijte kalup za pite (preostalo tijesto sačuvajte). Nabodite tijesto i pecite bez nadjeva (s papirom i zrnima graha) na 180°C 15 minuta. Izvadite papir i zrna graha i pecite 5 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi.
3) Voće kuhajte u iCook™ tavi 10 minuta. Dodajte šećer, kukuruzno brašno i limunov sok. Nakon što se zgusne, žlicom premjestite na tijesto.
4) Od preostalog tijesta napravite rešetku kojom ćete prekriti pitu. Premažite jajima i pecite 20 minuta.
iCook obiteljski set pomaže vam u pripremi hranjivih jela za piknik uz kuhanje s malo tekućine kojim se zadržavaju esencijalne hranjive tvari. Tri zdjele za miješanje odlične su za nošenje hrane u prirodu.
Punjeni kruh u obliku vijenca
Savršen prilog salatama za piknike, ovaj vijenac s ukusnim sastojcima prepun je okusa.

250 ml tople vode
2 žlice suhog pekarskog kvasca
375 g bijelog brašna za kruh
1,5 jušna žlica maslinovog ulja
1 čajna žlica soli
6 kriški šunke
390 g naribanog sira
1 svežanj bosiljka
jaja za premazivanje
1) U iCook zdjeli za miješanje pomiješajte vodu i kvasac pa pričekajte 10 minuta dok se ne zapjeni. Dodajte brašno, ulje i sol. Mijesite tijesto dok ne postane glatko. Premjestite u zdjelu, prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite na toplom 1 sat.
2) Tijesto izvaljajte u trokut od 45 x 30 cm. Prekrijte šunkom, sirom i bosiljkom. Dugi kraj tijesta zarolajte preko punjenja i utisnite da biste ga zatvorili. Premjestite na pleh prekriven papirom za pečenje.
3) Narežite na 2 dijela i utisnite krajeve da bi se zatvorili. Dijelove isprepletite, oblikujte u vijenac i spojite krajeve. Pričekajte 30 minuta.
4) Premažite jajima i pecite 30 minuta na 200°C.
Breskve u košuljici
Ove pečene breskve omotane u lisnato tijesto s cimetom sočne su i slatke.

325 g običnog brašna
80 g kristal šećera
175 g maslaca, hladnog i narezanog na kockice
2 žumanjka
1–2 jušne žlice hladne vode
6 breskvi
2 štapića cimeta, razlomljenih da podsjećaju na peteljke
1/2 čajne žlice mljevenog cimeta
jaja za premazivanje
1) U multipraktiku izmiješajte brašno, šećer i maslac. Dodajte jaja i vodu dok se ne oblikuje tijesto. Ostavite da se hladi 1 sat.
2) Iz tijesta izrežite šest krugova, u njih zamotajte breskve i zatvorite na vrhu.
3) Od preostalog tijesta izrežite listove i stavite ih na breskve. Kao peteljku dodajte cimet.
4) Stavite na pleh. Premažite jajima, pospite šećerom i cimetom i pecite na 160°C 35 minuta.