NAGRADE ZA USPJEH
© ©GETTY IMAGES / HERO IMAGES

Uhvatite se kuhanja

Dom

Isprobajte tri slasna recepta.

Turska je prepuna očaravajuće kulture, koja je mješavina europskih i srednjeistočnih običaja i tradicija. Lokalne kulinarske delicije odraz su te raznolikosti, s ukusnim jelima koja zadovoljavaju sve ukuse i preferencije. Ta se zemlja diči i mediteranskom klimom, koja je savršena za uzgajanje raznolikog voća i povrća, ali i objedovanje na otvorenom. Zato nije ni čudno što je ova zemlja magnet za turiste! Četiri ANP-a iz Turske ponosno dijele svoja omiljena jela koja bez straha možete isprobati i sami koristeći se proizvodima iz linije iCook™ .

Fusilli s piletinom i sušenim rajčicama


Razina: srednje
Upotrijebljeni proizvodi iz linije iCook: Lonac od 4 l s poklopcem; komplet od 5 noževa; zdjela za miješanje

Sastojci: 300 g tjestenine fusilli; 10 sušenih rajčica; 300 g pilećeg filea; 6 velikih šampinjona; 3 češnja češnjaka; 200 ml vrhnja; sol i papar; 3 čaše vode

Priprema

  1. Uzmite nož santoku iz linije iCook i narežite piletinu na velike dijelove, sitno nasjeckate češnjak, a šampinjone i rajčice prepolovite.

  2. Zagrijte lonac od 4 l iz linije iCook i dodajte maslinovo ulje. Ispržite piletinu dok ne postane zlatno-smeđa. Dodajte češnjak i sušene rajčice pa promiješajte. Ubacite šampinjone.

  3. Dodajte vodu eSpring, začinite i pustite da zavrije, a zatim umiješajte vrhnje. Dodajte talijansku tjesteninu fusilli. Pustite da se krčka 30 minuta, povremeno miješajući dok se vrhnje ne zgusne.

Orhan kaže: „Sastojci u ovom jelu odlično se slažu, a tjestenina se ne kuha u vrućoj vodi, već u jelu te tako upije sve okuse. Ovaj recept pripremam za večeru nekoliko puta mjesečno i savršen je za prezentacije posuđa iz linije iCook!”

Janjeći kotleti, artičoke i punjeni listovi vinove loze


Razina:
srednja
Upotrijebljeni proizvodi iz linije iCook: komplet od 5 noževa; višenamjenske škare; zdjela za miješanje; lonac od 8 l s poklopcem

Sastojci: 6 janjećih kotleta; 6 kriški artičoke; 300 g mljevene junetine; 2 luka; 200 g riže; 100 g sitnog bulgura; ½ svežnja peršina; 200 g listova vinove loze; 1 nasjeckana rajčica; 1 desertna žlica kumina; 1 čajna žlica kurkume; 1 jušna žlica umaka od rajčice; 110 ml maslinovog ulja; 2 režnja češnjaka; sol; crni papar

Priprema

  1. Nasjeckajte govedinu, luk, češnjak i rajčice nožem iz linije iCook, a peršin isjecite korištenjem višenamjenskih škara.

  2. U zdjeli za miješanje sve pomiješajte s bulgurom, rižom, solju i paprom, začinima i maslinovim uljem.

  3. Mijesite rukama oko 10/15 minuta, a zatim napunite listove vinove loze te ih zamotajte.

  4. Tri janjeća kotleta stavite u lonac iz linije iCook. Na njih stavite artičoke, pa dva sloja vinove loze. Ponovite isto: janjeći kotleti, artičoke, pa dva sloja vinove loze.

  5. Dodajte maslinovo ulje i umak od rajčice.

  6. Kuhajte na radnoj ploči na visokoj temperaturi, a zatim pustite da se krčka na laganoj vatri 40 minuta.

Nurhan kaže: „Lijepo je u prezentacijama pokazati kako se tri različita sastojka koja obično imaju različito vrijeme pripreme u loncu iz linije iCook mogu skuhati istovremeno. Ovo jelo kuham za posebne prigode jer ga gosti obožavaju!”

Salata od crnookog graha i nara


Razina:
jednostavno
Upotrijebljeni proizvodi iz linije iCook: Komplet od 5 noževa; lonac od 4 l s poklopcem

Sastojci: 165 g crnookog graha (ocijeđenog); 3 šake listova salate; ¼ crvenog kupusa; 3 jušne žlice zrna nara; 2 jušne žlice oraha; 2 jušne žlice balzamičnog octa iz Modene; 2 jušne žlice maslinovog ulja; sol; limun; cimet; kumin

Priprema

  1. Kuhajte grah u loncu od 4 l iz linije iCook u malo vode 30 minuta, pa ga prebacite u zdjelu za miješanje.

  2. Kada se grah ohladi, nasjeckajte listove salate i crveni kupus noževima iz linije iCook. Dodajte ih u zdjelu sa šipkom i orasima.

  3. Umiješajte limun, maslinovo ulje, balzamični ocat iz Modene, sol, cimet i kumin, pa po potrebi začinite.

Nuran i Şule kažu: „Ovo je jelo jednostavno za pripremu i puno je proteina. Crnooki grah skuhan u loncu iz linije iCook zadržava svoj okus i vitamine. Ovo jelo pripremamo najmanje jedanput mjesečno, a idealno je da bi se pokazalo kako se u posuđu iz linije iCook može pripremiti zdravo jelo te kako su noževi savršeni za sjeckanje povrća.”

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili što ugodnije pretraživanje naše web-stranice. Kolačići su datoteke koje se pohranjuju u preglednik, a njima se koristi većina web-stranica kako bi personalizirale vaše korisničko iskustvo na internetu.

Ako nastavite s upotrebom naše web-stranice bez promjene postavki podrazumijeva se da ste suglasni s našom upotrebom kolačića.

Razumijem