Sačuvajte blagodati
Dom
Maksimalno iskoristite sezonske proizvode uz laganu pripremu i konzerviranje.
Maksimalno iskoristite sezonske proizvode uz laganu pripremu i konzerviranje.
Osjećate li taj miris? Nakon dugog i iscrpljujućeg ljeta dozrijelo je aromatično i sočno sezonsko voće i povrće. Dok tržnice, trgovine i vrtovi obiluju šarenim, ukusnim i hranjivim voćem i povrćem, najbolje je vrijeme da izvadimo lonce i tave, miksere, staklenke i opremu za pripremu zimnice te maksimalno iskoristimo ovo godišnje doba.
Jedno je sigurno: uz raskošnu paletu primamljivih boja i okusa ne nedostaje inspiracije za hranu. To je dobra vijest, ne samo za vas i vaše najdraže, nego i za vaš iCook Obiteljski set i iCook Blender*, koji će demonstrirati svoju učinkovitost u kuhinji.
* Do isteka zaliha.
Sezonsko voće kao što su brusnica, dinja i kupina sjajno se nadopunjuje s krastavcem, mrkvom i celerom za dobivanje ukusnih i zdravih smoothieja. Dok je vrijeme još uvijek toplo, prekrasne zrele rajčice pravi su sastojak za osvježavajući gaspačo. Kad se temperature spuste, povrće poput tikvice, krumpira, buće i poriluka idealno je za pripremu kremastih, razgaljujućih juha i pečenica. Veliki broj najpoželjnijeg sezonskog voća i povrća, uključujući šljive, smokve, komorače, paprike i kruške, također se može pretvoriti u džemove i aromatične začine ili ukiseliti za zadovoljstvo vaših okusnih pupoljaka. Stoga izvadite pomagala za kuhanje i otisnite se na gastronomsko putovanje.
Naravno, bez obzira na to koliko je hrana ukusna, količina hrane koju možemo pojesti ograničena je. Bila bi šteta baciti najbolje od prirode u kantu za otpad, pa zašto se ne biste okušali u konzerviranju hrane? Tradicionalne metode, kao što su fermentacija, kiseljenje i konzerviranje u staklenci trenutačno su popularne i iznenađujuće su jednostavne.
Fermentacija – konzerviranje hrane u soli ili sirutki kojom se aktiviraju poželjne bakterije, čime se poboljšava sadržaj hranjivih tvari.
Kiseljenje – konzerviranje hrane s pomoću octa, vode i soli (ili šećera) u hladnom okruženju. Savjet: za kiseljenje omiljenih sezonskih plodova, poput artičoka, u hladnjaku, možete upotrijebiti iCook posude za miješanje s hermetičkim zatvaranjem.
Konzerviranje u staklenci – metoda se odnosi na dodavanje ostataka hrane u steriliziranu staklenku i hermetičko zatvaranje, čime se hrana može čuvati više mjeseci. Savjet: pripremite više različitih juha i umaka s pomoću svojeg iCook Blendera, a zatim ih premjestite u staklenke. Možete ih iskoristiti kao poklone za najdraže ili ih pohraniti u smočnicu.
Kompot – konzerviranje hrane polaganim kuhanjem u šećernom sirupu (ponekad uz dodatak začina), nakon čega se kompot prenosi u steriliziranu staklenku.
Opcionalno: Blanširanje – ovaj korak ponekad je nužan kako bi određeno povrće imalo dobar okus kasnije tijekom godine, kad ga želite pripremiti za obrok. Savjet: kako biste skuhali ovakvu vrstu obroka u velikoj količini, poslužite se svojim iCook obiteljskim setom. Dio sačuvajte za ostatak tjedna u posudama za miješanje s hermetičkim zatvaranjem, a ostatak zamrznite.
Zamrzavanje – uključuje hermetičko zatvaranje ostataka hrane u za to namijenjenim posudama i pohranu u zamrzivaču.
Svaka metoda konzerviranja jedinstvena je, no sve metode imaju određene dodirne točke. Za najbolje rezultate:
uvijek upotrebljavajte svježe, kvalitetno, zrelo voće i povrće,
sve staklene posude i spremnike sterilizirajte vrelom vodom,
prije uporabe osušite rubove staklenih posuda,
služite se samo posudama koje se mogu hermetički zatvoriti,
nemojte se bojati eksperimentirati s različitim tehnikama, aromatičnim biljem i začinima,
kad zamrzavate sirovo voće ili povrće, da biste dobili najbolje rezultate prethodno ih blanširajte.
Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili što ugodnije pretraživanje naše web-stranice. Kolačići su datoteke koje se pohranjuju u preglednik, a njima se koristi većina web-stranica kako bi personalizirale vaše korisničko iskustvo na internetu.
Ako nastavite s upotrebom naše web-stranice bez promjene postavki podrazumijeva se da ste suglasni s našom upotrebom kolačića.