Omiljeni proizvodi (0) 0 Omiljeni proizvodi

Vaš popis omiljenih proizvoda je prazan!

HVALA! VAŠI FAVORITI SU PREBAČENI ZA KUPOVINU

NAGRADE ZA USPJEH
© ©stocksy

Sačuvajte blagodati

Dom

Maksimalno iskoristite sezonske proizvode uz laganu pripremu i konzerviranje.

Osjećate li taj miris? Nakon dugog i iscrpljujućeg ljeta dozrijelo je aromatično i sočno sezonsko voće i povrće. Dok tržnice, trgovine i vrtovi obiluju šarenim, ukusnim i hranjivim voćem i povrćem, najbolje je vrijeme da izvadimo lonce i tave, miksere, staklenke i opremu za pripremu zimnice te maksimalno iskoristimo ovo godišnje doba.

Izmiješajte i skuhajte dok je svježe!

Jedno je sigurno: uz raskošnu paletu primamljivih boja i okusa ne nedostaje inspiracije za hranu. To je dobra vijest, ne samo za vas i vaše najdraže, nego i za vaš iCook Obiteljski set i iCook Blender*, koji će demonstrirati svoju učinkovitost u kuhinji.

* Do isteka zaliha.

© ©stocksy[M]

Sezonsko voće kao što su brusnica, dinja i kupina sjajno se nadopunjuje s krastavcem, mrkvom i celerom za dobivanje ukusnih i zdravih smoothieja. Dok je vrijeme još uvijek toplo, prekrasne zrele rajčice pravi su sastojak za osvježavajući gaspačo. Kad se temperature spuste, povrće poput tikvice, krumpira, buće i poriluka idealno je za pripremu kremastih, razgaljujućih juha i pečenica. Veliki broj najpoželjnijeg sezonskog voća i povrća, uključujući šljive, smokve, komorače, paprike i kruške, također se može pretvoriti u džemove i aromatične začine ili ukiseliti za zadovoljstvo vaših okusnih pupoljaka. Stoga izvadite pomagala za kuhanje i otisnite se na gastronomsko putovanje.

Toliko mnogo hrane, toliko malo vremena

Naravno, bez obzira na to koliko je hrana ukusna, količina hrane koju možemo pojesti ograničena je. Bila bi šteta baciti najbolje od prirode u kantu za otpad, pa zašto se ne biste okušali u konzerviranju hrane? Tradicionalne metode, kao što su fermentacija, kiseljenje i konzerviranje u staklenci trenutačno su popularne i iznenađujuće su jednostavne.

 1. Fermentacija – konzerviranje hrane u soli ili sirutki kojom se aktiviraju poželjne bakterije, čime se poboljšava sadržaj hranjivih tvari.

 2. Kiseljenje – konzerviranje hrane s pomoću octa, vode i soli (ili šećera) u hladnom okruženju. Savjet: za kiseljenje omiljenih sezonskih plodova, poput artičoka, u hladnjaku, možete upotrijebiti iCook posude za miješanje s hermetičkim zatvaranjem.

 3. Konzerviranje u staklenci – metoda se odnosi na dodavanje ostataka hrane u steriliziranu staklenku i hermetičko zatvaranje, čime se hrana može čuvati više mjeseci. Savjet: pripremite više različitih juha i umaka s pomoću svojeg iCook Blendera, a zatim ih premjestite u staklenke. Možete ih iskoristiti kao poklone za najdraže ili ih pohraniti u smočnicu.

 4. Kompot – konzerviranje hrane polaganim kuhanjem u šećernom sirupu (ponekad uz dodatak začina), nakon čega se kompot prenosi u steriliziranu staklenku.

 5. Opcionalno: Blanširanje – ovaj korak ponekad je nužan kako bi određeno povrće imalo dobar okus kasnije tijekom godine, kad ga želite pripremiti za obrok. Savjet: kako biste skuhali ovakvu vrstu obroka u velikoj količini, poslužite se svojim iCook obiteljskim setom. Dio sačuvajte za ostatak tjedna u posudama za miješanje s hermetičkim zatvaranjem, a ostatak zamrznite.

 6. Zamrzavanje – uključuje hermetičko zatvaranje ostataka hrane u za to namijenjenim posudama i pohranu u zamrzivaču.

Savjeti za konzerviranje

Svaka metoda konzerviranja jedinstvena je, no sve metode imaju određene dodirne točke. Za najbolje rezultate:

 1. uvijek upotrebljavajte svježe, kvalitetno, zrelo voće i povrće,

 2. sve staklene posude i spremnike sterilizirajte vrelom vodom,

 3. prije uporabe osušite rubove staklenih posuda,

 4. služite se samo posudama koje se mogu hermetički zatvoriti,

 5. nemojte se bojati eksperimentirati s različitim tehnikama, aromatičnim biljem i začinima,

 6. kad zamrzavate sirovo voće ili povrće, da biste dobili najbolje rezultate prethodno ih blanširajte.

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili što ugodnije pretraživanje naše web-stranice. Kolačići su datoteke koje se pohranjuju u preglednik, a njima se koristi većina web-stranica kako bi personalizirale vaše korisničko iskustvo na internetu.

Ako nastavite s upotrebom naše web-stranice bez promjene postavki podrazumijeva se da ste suglasni s našom upotrebom kolačića.

Razumijem