Omiljeni proizvodi (0) 0 Omiljeni proizvodi

Vaš popis omiljenih proizvoda je prazan!

HVALA! VAŠI FAVORITI SU PREBAČENI ZA KUPOVINU

NAGRADE ZA USPJEH
© iStockphoto

Napravite vlastitu masku za lice

Dom

Personalizirane maske za lice uskoro će postati nužne.

Maske za lice bi trebale postati norma diljem svijeta, jer se svijet ponovo usuđuje izaći van. Zato nam je važno da razmotrimo uporabu platnenih maski za višekratnu uporabu iz više razloga: one su isplativije, ekološki prihvatljivije, ali što je najvažnije, time ostavljaju zalihe medicinskih maski za zdravstvene radnike i ostale potrebne radnike kojima su najpotrebnije. Platnene maske su za osobnu, nemedicinsku uporabu, ali još uvijek pomažu pri suzbijanju širenja virusa. Možete ih kupiti, ali izrada vlastitih maski za lice može biti vrlo jednostavna i zabavna. Osim toga, možete odabrati različite boje i uzorke koji odgovaraju vašem stilu, jer one postaju neophodne u našoj borbi za smanjenje širenja virusa Covid-19.


Materijali

 1. tkanina (po mogućnosti 100% pamuk koji je čvrsto tkan)

 2. elastične trake za ušne petlje (ili plosnate vezice za cipele ili vrpca)

 3. škare

 4. ravnalo

 5. pribadače ili kopče

 6. šivaća mašina ili igla i konac


Upute

 1. Izrežite jedan pravokutni komad pamučne tkanine širine 21,5 cm i duljine 40,6 cm. Izrežite dva komada elastične trake dužine 18 cm ili četiri trake dužine 45 cm (ili vrpcu ili vezice).

 2. Preklopite na pola i sašijte duž gornjeg ruba, ostavljajući otvor za džep od 8 cm.

 3. Umetnite elastične ili pamučne trake između slojeva maske. Pričvrstite ih pribadačama na krajevima i sašijte sa svake strane.

 4. Okrenite pravu stranu maske prema van. Preklopite tri ravnomjerna nabora širine 1,3 cm. Pričvrstite ih pribadačama i sašijte kako biste ih učvrstili.


Savjeti

 1. Prije stavljanja maske uvijek dobro operite ruke sapunom i vodom.

 2. Operite masku nakon svake uporabe ili ako imate masku s filtrom, redovito ga mijenjajte.

 3. Čak i kada nosite masku, držite se na udaljenosti od 1,5 m od drugih!

 • 240p
 • 360p
 • 480p
 • 720p

Ostanite zdravi! Ostanite sigurni!

Povezani sadržaj

7 načina da se držite svoje rutine vježbanja

Aktivni životni stil

Više

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili što ugodnije pretraživanje naše web-stranice. Kolačići su datoteke koje se pohranjuju u preglednik, a njima se koristi većina web-stranica kako bi personalizirale vaše korisničko iskustvo na internetu.

Ako nastavite s upotrebom naše web-stranice bez promjene postavki podrazumijeva se da ste suglasni s našom upotrebom kolačića.

Razumijem