Omiljeni proizvodi (0) 0 Omiljeni proizvodi

Vaš popis omiljenih proizvoda je prazan!

HVALA! VAŠI FAVORITI SU PREBAČENI ZA KUPOVINU

NAGRADE ZA USPJEH
© iStockphoto

Pet savjeta za zdrav početak nove godine

Dom

Jesti ukusna, hranjiva i estetski ugodna jela nije tako teško kako se čini. Donosimo pet savjeta za poboljšanje prehrambenih navika – i ukusan recept za početak!

Za zdrav način života ključne su dvije stvari: zdravo hranjenje i vježbanje. Zdravo hranjenje zadaje muku mnogim ljudima, dijelom i zato što vjeruju da je kuhanje zdrave hrane zahtjevno. No, zapravo su potrebne samo male prilagodbe prehrambenih navika kako bi se poboljšalo zdravlje i opće stanje organizma.

Evo nekoliko jednostavnih načina na koje možete promijeniti svoje trenutne prehrambene navike kako biste ostvarili dugoročne dobre rezultate.

© Istockphoto

Jednostavni načini pripreme zdravijih obroka


1. Planirajte unaprijed

Pripremanje obroka unaprijed poboljšava šanse za donošenje zdravih odluka kada je u pitanju hrana. Imat ćete bolje šanse da odolite iskušenjima. Tako nećete samo podržati svoje zdrave prehrambene navike, nego i uštedjeti vrijeme, što je dodatna prednost.


2. Upotrebljavajte začinsko bilje i druge začine umjesto soli

Kuhanje s prekomjernim unosom soli može negativno utjecati na opće stanje organizma. Začinite obroke svježim začinskim biljem i drugim začinima pa, ako tražite ukusnu alternativu soli, pokušajte dodati mrvicu sojinog ili ribljeg umaka. Gdje je to moguće, nemojte upotrebljavati prerađene začine.


3. Sačuvajte hranjive tvari

Nemojte guliti povrće prije kuhanja, nego ga istrljajte – jer se većina hranjivih tvari nalazi u kori. Povrće treba biti što svježije, jer mnogo njih počinju gubiti esencijalne hranjive tvari od trenutka berbe. Osim toga, kad god je to moguće, popržite povrće. Kada se povrće brzo pripremi, ono zadržava hrskavost i hranjive tvari, stoga će izgubiti većinu hranjivih tvari ako ga prekuhate. I na kraju, birajte načine pripremanja u kojima se upotrebljavaju tekućine kako bi se zadržalo što više dobrih sastojaka. Kuhanje u vodi, temeljcu ili na pari najbolji su načini za pripremu zdrave hrane.


4. Odredite si dan za varanje

Da, upravo tako, s vremena na vrijeme smijete posrnuti bez grižnje savjesti. Ako odredite jedan dan u tjednu u kojem ćete se počastiti, time ćete smanjiti šanse za prejedanje. Istraživanja su pokazala da određivanje dana za varanje pomaže pri zadržavanju zdravih prehrambenih navika.


5. Upotrebljavajte pouzdano posuđe

Kuhanje postaje puno ugodnije kada se služite kvalitetnim posuđem. Budući da je posuđe visoke kvalitete, kao što je linija iCook™ , posebno dizajnirano kako bi se osigurali odlični pripreme hrane, ono vam može pomoći u postizanju zdravih rezultata kuhanja. Primjerice, u svim plitkim loncima iz linije iCook i iCook™ Woku namirnice možete pripremati tehnikom Vitalok. Precizno dimenzionirani poklopac svake posude za kuhanje iCook od nehrđajućeg čelika točno naliježe stvarajući nepropusnu barijeru između poklopca i posude kako bi se para stvarala iz prirodne vlage u hrani. Ona se pretvara u vodu i stvara barijeru kojom se osigurava nepropusnost tijekom kuhanja kako bi se hrana parila u svojim prirodnim uljima i sokovima, pomažući vam da postignete zdravije rezultate.

Posuda zdravlja s lećom, kvinojom i preljevom od hummusa

© Stocksy

Niste sigurni kako biste započeli svoj put ka zdravoj prehrani? Probajte recept Posuda zdravlja . Uz meko pečenu bundevu, pikantni crveni kupus i preljev od hummusa, ovo je jelo bogato hranjivim mahunarkama, žitaricama i povrćem, kao i bojom, teksturom i okusom.

Ovdje preuzmite ovaj recept kao PDF / kao ePub (elektronska publikacija).

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili što ugodnije pretraživanje naše web-stranice. Kolačići su datoteke koje se pohranjuju u preglednik, a njima se koristi većina web-stranica kako bi personalizirale vaše korisničko iskustvo na internetu.

Ako nastavite s upotrebom naše web-stranice bez promjene postavki podrazumijeva se da ste suglasni s našom upotrebom kolačića.

Razumijem