Omiljeni proizvodi (0) 0 Omiljeni proizvodi

Vaš popis omiljenih proizvoda je prazan!

HVALA! VAŠI FAVORITI SU PREBAČENI ZA KUPOVINU

NAGRADE ZA USPJEH
© iStockphoto

Učinite uzimanje obroka zabavnim!

Vitalnost

Naša tri glavna savjeta kako biste pomogli (čitaj: prevarili) djeci da jedu zdravije

Bez obzira jeste li roditelj ili ne, vjerojatno vam nije nepoznata stara borba oko nagovaranja djece na uzimanje zdravih obroka. Češće nego što svi žele priznati, zdravo voće i povrće nije omiljeno kod probirljive dojenčadi i tvrdoglave djece vrtićke dobi. Ali, ne bi trebalo biti tako. Uz malo kreativnosti možete ovo primijeniti i navesti djecu da zatraže, „Molim više kelja!" umjesto „Neću to jesti dok nije natopljeno kečapom." Ako vaša djeca nisu uvijek zdravo jela i ne vole određeno voće i povrće, evo naša tri glavna načina kako ih navesti da počnu jesti više zdrave hrane.

© Getty Images

Konzumiranje raznolikog voća nikada nije izgledalo tako dobro!

1. Jedite hranu u duginim bojama

Odrasli znaju da konzumiranje hrane u raznim bojama znači da njihovo tijelo ima koristi od vitamina, minerala i antioksidansa. Djeca, s druge strane, ne brinu puno o prehrambenim činjenicama. Dakle, kako biste pridobili svoju djecu da počnu cijeniti raznovrsnu zdravu hranu, zašto se ne biste usredotočili na boju? To je zabavan i prirodan način kako biste hranu učinili privlačnijom. Osim toga, što bi moglo biti zabavnije od toga da doslovno jedete dugu!

Uzmite hrpu šarenog voća, poput jagoda ili malina za crvenu boju, marelica ili mandarina za narančastu boju, ananasa ili banana za žutu boju, zelenog grožđa ili kivija za zelenu boju, borovnica ili tamnocrvenog grožđa za ljubičastu boju. Posložite ih u obliku duge i, voila, promatrajte uzbuđenje svoje djece dok jedu svaku zabavnu boju.

2. Učinite hranu interaktivnom

Djeca vole komunicirati sa svojom hranom, pa zašto ne biste to iskoristili u svoju korist? To možete postići na izuzetno jednostavan način koji ne oduzima mnogo vremena, a to su vegetarijanski ražnjići i ukusni umak u koji ih možete umakati. Uzmite svježu hrskavu mrkvu, papriku i celer, nataknite ih na štapiće i poslužite sa zabavnim i zdravim umakom poput domaće guacamole ili hummusa. Vaša će se djeca izvrsno zabaviti dok skidaju hranu s ražnjića i umaču je u umak.

3. Napravite smiješno lice

Pravljenje lica od povrća smješnije je nego što mislite. Pokušajte koristiti brokolu za kosu, kriške gljiva za uši, komadiće krastavca za oči i mrkvu za osmijeh. Spremni ste malo se potruditi? Potaknite svoju djecu da naprave čudovište, princezu ili vlastiti autoportret. Postoji bezbroj načina za zabavu na zdravi način. Najbolji savjet: kao platno koristite obične integralne tortilje s krem sirom. Nakon što su napravljena lica od povrća, osmislite zabavnu igru kako bi se ona pojela. Dajte svojoj djeci savjete poput: „Vrijeme je da pojedemo njegove/njezine uši!“ ili „Sada trebamo pojesti njegovu/njezinu kosu.“ Uzbuđenje će pomoći vašoj djeci kako bi pojela svoje povrće u kratkom vremenu.

Mala ukusna pomoć

Ako ovi praktični trikovi ne djeluju ili ako želite učiniti obroke još zanimljivijim, nagradite svoju djecu ukusnim NUTRILITE™ dodacima prehrani, poput NUTRILITE Multivitamina/multiminerala za žvakanje i NUTRILITE Kids Omega-3 mekih pastila. Čak i ako imate djecu koja dobro jedu, ona još uvijek mogu imati nedostatak hranjivih tvari u svojoj prehrani. U stvari, većina djece u razvijenim zemljama ne jede preporučene količine voća i povrća, što znači da ne unose važne hranjive tvari koje bi trebali jesti svaki dan.

Jeste li znali da se NUTRILITE dodaci prehrani za djecu temelje na prehrambenim istraživanjima i znanosti o hranjivim tvarima? I najbolje od svega je što ne sadrže umjetne arome, boje i zaslađivače. Ne samo da imaju izvrstan ukus, već ih nude i na zabavan, privlačan način kako bi se svidjeli djeci.

Žele tekstura NUTRILITE Kids Omega-3 mekih pastila ima okus miješanog voća koje će djeca rado jesti svaki dan! Meke pastile sadrže kombinaciju visoko kvalitetnih sastojaka i ribljeg ulja iz održivih izvora. I zapamtite, dodatak prehrani omega-3 riblje ulje doprinosi normalnom razvoju dječjih kostiju na ukusan način s vitaminom D.

NUTRILITE Multivitamin/multimineral za žvakanje osigurava esencijalne vitamine i minerale, poput kalcija koji je potreban za normalan rast i razvoj kostiju; željeza za normalan kognitivni razvoj; vitamina D za normalno funkcioniranje imunološkog sustava; kao i vitamina C, cinka, vitamina skupine B, beta karotena i još puno toga. I najbolje od svega je što tablete imaju ukusan okus punča od tropskog voća, a napravljene su od biljnih spojeva iz cijelog voća.

Pomozite djeci kako bi imala raznoliku prehranu

Kako biste pomogli svojoj djeci pri unosu esencijalnih vitamina i minerala, zašto ne biste iskoristili našu promociju pčelice Bee Bee! Ako kupite NUTRILITE Kids Omega-3 i NUTRILITE Multivitamine/multiminerale za žvakanje u jednoj narudžbi, dobit ćete besplatnu Bee-Bee pernicu za olovke koja je jednostavno savršena za djecu svih dobnih skupina!

Povezani sadržaj

Zuji, zuji pčelica Bee Bee

Vitamini i dodaci prehrani

Više

Predstavljamo: Savršena sklad

Vitalnost

Više

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili što ugodnije pretraživanje naše web-stranice. Kolačići su datoteke koje se pohranjuju u preglednik, a njima se koristi većina web-stranica kako bi personalizirale vaše korisničko iskustvo na internetu.

Ako nastavite s upotrebom naše web-stranice bez promjene postavki podrazumijeva se da ste suglasni s našom upotrebom kolačića.

Razumijem