Omiljeni proizvodi (0) 0 Omiljeni proizvodi

Vaš popis omiljenih proizvoda je prazan!

HVALA! VAŠI FAVORITI SU PREBAČENI ZA KUPOVINU

NAGRADE ZA USPJEH
© iStockphoto

Ugodni snovi za bolji imunološki sustav

Vitalnost

Spavanje je jedan od najvažnijih načina za očuvanje snage uma i tijela.

Dobro prospavana noć trenutačno može poboljšati vašu energiju, no dosljedno uredne navike spavanja pružaju istinske koristi za zdravlje. Spavanje je ključni dio sveukupnog zdravlja i vitalnosti svake osobe – baš kao i redovna tjelesna aktivnost i uravnotežena prehrana. Dovoljna količina sna može pomoći tijelu u borbi protiv infekcija, a pogoduje i radu srca i uma, održavanju tjelesne mase i drugom. No, kada smo prisiljeni odstupiti od svojih svakodnevnih rutina, spavanje može postati samo san. Niste osuđeni na prevrtanje po krevetu iz noći u noć: neka vam spavanje postane glavni prioritet, a isprobajte i neke od savjeta za bolji san koje donosimo u nastavku kako biste ponovno uspostavili zdrave navike.

Pridržavajte se rasporeda spavanja

Napravite raspored koji odgovara vašim potrebama, pa svaki dan odlazite na spavanje i budite se u isto vrijeme (čak i vikendom!). Dosljednošću ćete učvrstiti cikluse spavanja i budnosti organizma kako bi vaše tijelo znalo što može očekivati u određeno doba. Pripremite tijelo za počinak umirujućom večernjom rutinom njege kože, knjigom ili glazbom te prirodnim dodacima za bolji san, kao što su vitamin D, melatonin ili kamilica, koji će vam pomoći da se opustite i utonete u san. Ujutro se probudite kad osjetite da vam je tijelo odmorno i oduprite se porivu da se zadržite u krevetu. Tim ćete jednostavnim rutinama brzo pomoći tijelu da uđe u uredan ritam spavanja.

Budite aktivni tijekom dana

Tijekom dana možete osjetiti pad energije, no sačuvajte snove za noć jer će vam tada spavanje pružiti više odmora. Umjesto drijemanja, ostanite aktivni tijekom dana i redovno vježbajte kako biste zadržali visoku razinu energije. 30 minuta tjelesne aktivnosti dnevno neće vam samo poboljšati san, nego će vrlo povoljno utjecati i na vaše mentalno i tjelesno zdravlje!

Recite "ne" stresu

Opuštajući san uistinu može pomoći pri regulaciji emocionalne stabilnosti i smanjenju tjeskobe. Priuštite umu odmor uz pomoć lavande, biljke koja ima prirodno snažan umirujući učinak na um i tijelo i pospješuje san. Prije spavanja nanesite eterično ulje lavande na točke kao što su unutrašnja strana zapešća, koža iza ušiju i sljepoočnice. I dalje su vam brige na pameti? Pored kreveta držite blok za bilješke kako biste iz glave izbacili misli koje vam ne daju mira i stavili ih na papir. Sljedeći ih dan pogledajte, organizirajte, odredite prioritete i delegirajte zadatke.

Zatvorite kuhinju u večernjim satima

Izdašna večera, kasni večernji zalogajčić, večernji koktel, pa čak i suvišna šalica čaja mogu utjecati na kvalitetu vašeg sna. Vodite računa o tome što jedete i pijete tijekom zadnjih nekoliko sati prije odlaska na počinak. Fokusirajte se na to da budete ugodno siti – niti previše gladni niti pretrpani – kako se ne biste probudili s osjećajem neugode. Isto tako izbjegavajte stimulanse kao što su nikotin i kofein, koji vam mogu držati oči otvorenima dulje no što biste željeli. Iako bi vas alkohol u početku mogao uspavati, i on vam može poremetiti san kasnije tijekom noći.

Stvorite umirujuće ozračje

Baš poput prekidača za svjetlo, isključite navečer svoj mozak aktivnostima koje smiruju. Ispraznite si um i poboljšajte san uz pomoć tehnika opuštanja kao što su meditacija i vježbe disanja ili topla kupka, tuširanje ili kupka za stopala. Želite li si dodatno ugoditi, preporučujemo da u vodu stavite kuglicu za kupanje koja će vam nahraniti kožu i umiriti čula.

Povezani sadržaj

5 načina za pružanje podrške vašem imunološkom sustavu

Aktivni životni stil

Više

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili što ugodnije pretraživanje naše web-stranice. Kolačići su datoteke koje se pohranjuju u preglednik, a njima se koristi većina web-stranica kako bi personalizirale vaše korisničko iskustvo na internetu.

Ako nastavite s upotrebom naše web-stranice bez promjene postavki podrazumijeva se da ste suglasni s našom upotrebom kolačića.

Razumijem