Omiljeni proizvodi (0) 0 Omiljeni proizvodi

Vaš popis omiljenih proizvoda je prazan!

HVALA! VAŠI FAVORITI SU PREBAČENI ZA KUPOVINU

NAGRADE ZA USPJEH
© iStockphoto

6 jednostavnih način za održavanje vaše tjelesne težine

Vitalnost

Ne morate odustati od svojih ciljeva za postizanje dobrog zdravlja dok ste više kod kuće.

Kada živite, jedete, radite i vježbate na istom mjestu, možete lako steći beskorisne navike, uključujući loš san, prekomjerno grickanje hrane i probleme s održavanjem režima vježbanja. Ali izolacija ne mora značiti dobivanje neželjene težine. Pogledajte ove savjete za različite zabavne i korisne načine kako da ostanete sretni i zdravi u izolaciji.

1. Regulirajte grickanje hrane s ispijanjem tekućine

Može biti teško regulirati grickanje hrane kada je kuhinja tako blizu. Ali kad osjetite glad, umjesto da krenete prema staklenki s kolačićima, zašto si ne napravite ukusni biljni čaj ili uzmete čašu vode? Tekućina vas zasiti i utaži glad. Taj nezadovoljni trbuh zapravo je češće žedan nego gladan.

2. Jedite pametno

Kada idete u kupovinu namirnica i kupite previše poslastica, gotovo je nemoguće staviti ih u ormar i zaboraviti na njih. Međutim, ako nabavite zdrave grickalice koje vas mogu zasititi, kada vas uhvati glad možete se boriti s njom bez osjećaja krivnje. Također, obavezno nabavite složene ugljikohidrate poput cjelovitih žitarica, povrća, graha, smeđe riže, kvinoje, jabuka, bobica i banana, jer one osiguravaju sporo oslobađanje energije zbog čega ćete se duže osjećati sitijim.

3. Pronađite vrijeme za vježbanje

Čak i ako je vaš dom mali i nemate opremu za vježbanje, postoji puno načina da se oznojite. Svjetska atletska organizacija predlaže ove jednostavne, ali ipak učinkovite vježbe za izvođenje kod kuće:

  1. Izdržaj - postavite si izazov da svakodnevno radite izdržaj i provjerite koliko ga dugo možete izdržati. 1 minuta je razuman cilj!

  2. Step-up - Sve što trebate je nešto povišeno što može zadržati vašu težinu, poput stepenica, niske klupe ili čak malene stolice.

  3. Utezi - dizanje utega je sjajan način za tonus mišića. Možete upotrijebiti brojne kupljene proizvode poput limenke graha ili boca s vodom (samo pazite da imate dva predmeta iste težine!).

4. Držite pod kontrolom razinu stresa

U trenucima tjeskobe ljudi često počnu jesti kako bi se utješili. Ali postoji mnogo učinkovitih i opuštajućih načina upravljanja stresom zbog kojih ćete se osjećati lakšim i vedrijim nego prije. Npr., odvojite 30 minuta svog dana za meditaciju. Osjećat ćete se osvježeno, bistre glave i spremni suočiti se sa svim izazovima tijekom dana. Ili, zašto ne biste isprobali neku aktivnost koja vam zaokuplja pozornost poput bojanja. Postoje brojni izvrsni internetski materijali koje možete ispisati i početi ih odmah bojati. A jedna od naših omiljenih aktivnosti za smanjenje stresa je ‘izgubiti se’ u dobroj knjizi.

5. Napravite niskokalorični moctail

Vrlo je lako konzumirati previše alkohola tijekom izolacije, no to može negativno utjecati na vašu tjelesnu težinu. Pa zašto onda ne isprobate ukusan mocktail s malo šećera i bez alkohola?

6. I na kraju… spavanje!

Možda zvuči jednostavno, ali kada se radio o održavanju dobrog zdravlja u izolaciji, spavanje je jedna od najvažnijih stvari. Pokušajte održavati uobičajeni obrazac spavanja i izbjegavajte previše plave svjetlosti (od telefona, računala ili televizije) prije spavanja. Što bolje spavate, bolje ćete se osjećati.

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili što ugodnije pretraživanje naše web-stranice. Kolačići su datoteke koje se pohranjuju u preglednik, a njima se koristi većina web-stranica kako bi personalizirale vaše korisničko iskustvo na internetu.

Ako nastavite s upotrebom naše web-stranice bez promjene postavki podrazumijeva se da ste suglasni s našom upotrebom kolačića.

Razumijem