Omiljeni proizvodi (0) 0 Omiljeni proizvodi

Vaš popis omiljenih proizvoda je prazan!

HVALA! VAŠI FAVORITI SU PREBAČENI ZA KUPOVINU

NAGRADE ZA USPJEH
© Shutterstock

Pružite podršku svom imunitetu zimi

Vitalnost

Što trebate znati kako biste pružili podršku imunološkom sustavu i osjećali se pozitivno i energizirano do proljeća

U zraku je skoro neki čaroban osjećaj jer se godišnje doba mijenja iz ljeta u jesen. Kad lišće počne opadati s drveća, temperatura pada i zrak postaje svježiji i čišći. S dolaskom jeseni dolazi i prilika za oblačenje ugodne odjeće i kreiranje ugodne večeri kod kuće. Međutim, koliko god uživali u ugodnim večerima u našim domovima moramo priznati da kraći, tamniji zimski dani mogu utjecati na naše mentalno i fizičko zdravlje. Dakle, planirajte unaprijed i kreirajte svoju rutinu i režim uzimanja dodataka prehrani za podršku imunološkom sustavu kada mu je najpotrebnije. Evo što trebate znati...

Saznajte više

Lako je izbjeći provoditi vrijeme vani tijekom hladnijih mjeseci, ali boravak na otvorenom, čak i na kratko, ima neke dokazane prednosti. Npr., pokazalo se da to podiže raspoloženje i energiju te doprinosi našem imunološkom sustavu što pomaže u održavanju cjelokupnog tjelesnog zdravlja. Studija1 koju je objavio stručni časopis Environmental Health and Preventive Medicine utvrdila je da provođenje vremena na otvorenom, u prirodi, može imati blagotvoran učinak na zdravlje. Točnije, u studiji je otkriveno da je tijelo tijekom i nakon provedenoga vremena na otvorenom stvorilo više određenih stanica koje uništavaju štetne stanice zaražene virusima. Ali to nije sve – otkriveno je da vrijeme provedeno vani smanjuje osjećaj tjeskobe i depresije, pa čak i povećava kratkoročno pamćenje2. Pa, zašto ne biste odjenuli toplu odjeću, izašli van i brzo prošetali u pauzi za ručak?

© iStockphoto

Uzmite sunčani vitamin

Osiguravanje vašeg unosa dovoljne razine vitamina D, posebno u zimskim mjesecima – i posebno ako živite na sjevernoj hemisferi – neophodno je zbog mnogih razloga. Npr. vitamin D pridonosi održavanju kostiju i podržava dobro funkcioniranje imunološkog sustava. Nažalost, nedostatak vitamina D prevladava i pogađa 40,4% europske populacije, neovisno o dobi, etničkom porijeklu i zemljopisnoj širini.3 Znakovi da biste mogli imati nedostatak ovog vitamina su umor, bolovi u mišićima i loše raspoloženje.

Vaša koža prvenstveno proizvodi vitamin D kada dođe u kontakt s UV zrakama i zato se, za razliku od ostalih vitamina, vaša kvota vitamina D ne može lako postići samo prehranom. Na sreću, uzimanje jedne tablete NUTRILITE Vitamina D svaki dan zadovoljava vašu svakodnevnu dozu sunčanog vitamina. Dobiven iz prirodnih izvora, NUTRILITE Vitamin D doprinosi pravilnom funkcioniranju vašeg imunološkog sustava i održava normalne funkcije mišića.

Pružite podršku svom imunitetu

Vašem imunološkom sustavu potrebna je sva podrška koju može dobiti tijekom ovih tmurnijih mjeseci. Konzumiranje raznolike prehrane s voćem i povrćem različitih boja, kao i nemasnog mesa, ribe i mliječnih proizvoda, može doprinijeti vašem imunološkom sustavu, ali može i pojačavanje prehrane izvrsnim dodacima prehrani.

Vitamin C i nekoliko vitamina B poznati su po tome što pomažu vašem imunološkom sustavu. I, srećom, NUTRILITE ima savršene proizvode koji će vam pomoći ove zime. Pogledajmo pobliže:

  1. NUTRILITE Vitamin C Plus – sadrži vitamin C koji ima ulogu u normalnom funkcioniranju imunološkog sustava s antioksidativnom podrškom te doprinosi stvaranju kolagena u koži. Također je osmišljen kako bi osigurao polagano oslobađanje vitamina C u tijelu za povećanje njegove apsorpcije.

  2. NUTRILITE Vitamin B Plus s dvostrukim djelovanjem – ovaj proizvod heroj pruža 100% preporučenog unosa svih osam esencijalnih vitamina B. Osigurava optimalno otpuštanje svakog vitamina B pomoću NUTRILITE tehnologije dvostrukog djelovanja. Za vas je blagotvorno produženo oslobađanje koje osigurava šest vitamina B punih osam sati, pa se cijeli dan osjećate napunjeni energijom!

1 Časopis Environmental Health and Preventive Medicine, akademski članak, „Učinak metode Forest Bathing-a (vođena šetnja šumom) na funkcije ljudskog imunološkog sustava”
2 Akademski članak,
„Interakcija s prirodom poboljšava spoznaju i učinak kod osoba s depresijom”
3 Akademski članak,
„Nedostatak vitamina D u Europi: pandemija?”

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili što ugodnije pretraživanje naše web-stranice. Kolačići su datoteke koje se pohranjuju u preglednik, a njima se koristi većina web-stranica kako bi personalizirale vaše korisničko iskustvo na internetu.

Ako nastavite s upotrebom naše web-stranice bez promjene postavki podrazumijeva se da ste suglasni s našom upotrebom kolačića.

Razumijem