Omiljeni proizvodi (0) 0 Omiljeni proizvodi

Vaš popis omiljenih proizvoda je prazan!

HVALA! VAŠI FAVORITI SU PREBAČENI ZA KUPOVINU

NAGRADE ZA USPJEH
© iStockphoto

Što biste trebali znati o vitaminu C?

Vitalnost

Mnogo voća, povrća i dodataka prehrani izvrsni su izvor vitamina C. No, koliko je vašem tijelu stvarno potrebno?

Vitamin C, koji je ponekad poznat i kao askorbinska kiselina, jedan je od 10 ključnih vitamina i minerala koji održavaju vaš imunološki sustav. Stoga je važno unijeti vašu dnevnu dozu. Vitamin C doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa jer djeluje kao antioksidans koji štiti stanice od slobodnih radikala. Nadalje, također pomaže vašem tijelu da apsorbira željezo. Kako ljudsko tijelo ne proizvodi i ne pohranjuje vitamin C, morate ga redovito unositi. Ustvari bi prosječna odrasla osoba trebala unositi 75 do 90 miligrama dnevno1. Pa, gdje možete nabaviti vitamin C?

Izvori vitamina C

Možete zadovoljiti većinu svojih dnevnih potreba jedući zdravu hranu bogatu voćem i povrćem. Npr., čaša svježe iscijeđenog soka od naranče sadrži oko 100 mg vitamina C, dok 100 g zelene paprike sadrži oko 117 mg. Kada ta zelena paprika sazri u crvenu papriku, razina vitamina C poraste na 140 mg. No, priznajmo da je u ovom metežu svakodnevnog života lako propustiti jesti razno voće i povrće. Stoga dodaci prehrani mogu nadomjestiti sve potencijalne nedostatke hranjivih tvari. Međutim, važno je napomenuti da više nije uvijek i bolje.

Kako vaše tijelo ne može pohraniti vitamin C kada dosegne granicu apsorpcije, svako njegove unošenje u tijelo se jednostavno ispire sa svim ostalim tvarima koje nisu potrebne vašem tijelu. Zamislite si ovako: ako čašu napunite vodom iz slavine i ne zatvorite vodu kad se čaša napuni, voda bi se jednostavno prelila i otišla ravno u odvod.

Je li moguće konzumirati previše?

Iako je vaše tijelo sposobno ukloniti višak vitamina C, postoje neke potencijalne nuspojave od prevelike konzumacije, uključujući mučninu i grčeve u želucu. Međutim, ako odlučite konzumirati vitamin C uz pomoć dodataka prehrani, Nutrilite™ vam može biti od pomoći. Redoviti dodaci prehrani s vitaminom C obično izazivaju porast vitamina koji pada nakon otprilike dva sata. S Nutrilite™ Vitaminom C Plus s produženim djelovanjem, specijalna formula koristi vlaknasti sastojak koji omogućuje polagano otapanje tablete u crijevima tijekom dana. U stvari, glavna znanstvenica Nutrilite-a Dawna Venzon kaže: „Ne samo da se bolje apsorbira – on također ostaje u krvotoku duže vremena, pružajući stalnu količinu vitamina C koja je potrebna vašem tijelu.“ A kad imate održivu razine vitamina C u krvotoku, vi tako također pomažete svom imunološkom sustavu.

Održivi izvori

Acerola trešnja jedan je od ključnih sastojaka koji se nalazi u Nutrilite™ Vitaminu C Plus, a prirodno je bogata čudesnim vitaminom. Najbolje od svega je što dolazi iz održivih izvora s Ubajara Nutrilite farme u Brazilu. Na farmi postoji 77 vrsta drveća acerole trešnje, a trešnje se pažljivo beru samo kad su zelene. Tada je koncentracija vitamina C na vrhuncu. Uključujući ekstrakt acerole trešnje u formuli Nutrilite Vitamina C Plus, jedinstveni dodatak prehrani više sliči na fito hranjive tvari koje se nalaze u prirodnom cjelovitom voću. Neki drugi dodaci prehrani koriste samo sintetički vitamin C, i premda to pruža ključne prednosti prirodnog vitamina C, nedostaju mu fito hranjive tvari koji se nalaze u cjelovitom voću i povrću.

© Amway

Bez obzira dobivate li vitamin C iz voća i povrća ili dodatka prehrani po vašem izboru, najvažnije je da ga unosite u dovoljnim količinama.

1 Nacionalni zdravstveni institut, dodaci prehrani: vitamin C

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili što ugodnije pretraživanje naše web-stranice. Kolačići su datoteke koje se pohranjuju u preglednik, a njima se koristi većina web-stranica kako bi personalizirale vaše korisničko iskustvo na internetu.

Ako nastavite s upotrebom naše web-stranice bez promjene postavki podrazumijeva se da ste suglasni s našom upotrebom kolačića.

Razumijem