Omiljeni proizvodi (0) 0 Omiljeni proizvodi

Vaš popis omiljenih proizvoda je prazan!

HVALA! VAŠI FAVORITI SU PREBAČENI ZA KUPOVINU

NAGRADE ZA USPJEH
© Getty Images

Kako prilagoditi svoje zdravlje budućim potrebama

Vitalnost

Zauzimanje proaktivnog pristupa prema podršci svom imunitetu jedna je od najboljih stvari koje možete učiniti za svoje zdravlje. Evo što trebate znati.

Svi se osjećamo bolje kad imamo kontrolu, zar ne? Isto vrijedi i za naše zdravlje i dobro stanje organizma. Prethodnih nekoliko mjeseci natjerali su nas da razmišljamo o našem zdravlju i zdravlju svojih voljenih iz drugog ugla; mi više ne čekamo da se razbolimo prije nego smo promislili o svom zdravlju i imunitetu. Umjesto toga, proaktivno razmišljamo o malim i velikim promjenama koje možemo unijeti u svoj svakodnevni život kako bismo pružili podršku umu i tijelu. U nastavku slijedi pet načina kako možete ove godine uvelike to promijeniti ...

1. Više se krećite

Istraživanje koje su proveli vodeći fiziolozi sa Sveučilišta Bath u Engleskoj, a objavljeno je u časopisu „Pregled imunologije vježbanja“1, pokazuje da vježbanje pomaže imunološkom sustavu da kratkoročno pronađe i ukloni patogene, a dugoročno smanji rizik od infekcija. Izvrsna vijest za svakoga tko se voli oznojiti i izvrsna motivacija za sve one koji do sada nisu htjeli vježbati.

Redovito aerobno vježbanje umjerenog intenziteta – poput hodanja, trčanja ili vožnje biciklom – u trajanju od 150 minuta tjedno može pružiti potrebnu pomoć vašem imunološkom sustavu. Dakle, pustite si svoju omiljenu glazbu, uzmite bocu vode i krenite u brzu šetnju po svom kvartu ili se provozajte se biciklom kroz park i osjetite ohrabrenje zbog spoznaje da činite nešto za svoj imunitet. A ako ustanovite da vam ponekad nedostaje motivacije koja vam je potrebna da se pokrenete, otkrijte 7 načina za pridržavanje svoje rutine vježbanja.

2. Hranite se dobro

Sve je više dokaza koji pokazuju kako je biljna prehrana korisna za imunološki sustav2. Posebno je utvrđeno da prehrana koja sadrži puno vitamina C (poput agruma i paprike), likopena (koji se nalazi u rajčici) i zeaksantina (poput kelja i špinata) dobro obavlja svoj posao. Te su fito hranjive tvari prirodne kemikalije i niti jedna prehrana nije cjelovita bez njihovog širokog spektra. Najbolji način da osigurate svoju dobru prehranu je kuhanje ispočetka. Mnogi su od nas otkrili strast prema kuhanju tijekom posljednjih godinu dana, a tu bismo naviku trebali i zadržati.

Dobro posuđe neophodno je u kuhinji, i dobro će vam poslužiti iCook™ Tave za kuhanje bez prianjanja. One su trajne i zahvaljujući njihovom sloju za kuhanje bez prianjanja možete svaki put skuhati savršena jela.

3. Pojačajte svoju prehranu s vrijednim vitaminima, mineralima i hranjivim tvarima

Pružanje podrške vašoj prehrani s odgovarajućim dodacima prehrani izvrstan je način za nadomjestak hranjivih tvari koje možda imate, posebno ako ujutro nemate dovoljno vremena. Sljedeći Nutrilite™ proizvodi izvrstan su izbor jer su obogaćeni hranjivim tvarima koje potpomažu aktivnost imunološkog sustava. Vitamin C, koji se nalazi u Nutrilite Vitaminu C Plus , i folna kiselina, vitamin B12 i B6, koji se nalaze u Nutrilite Vitaminu B Plus , poznati su po svojoj sposobnosti pružanja podrške normalnoj funkciji imunološkog sustava. Osim toga, prirodni češnjak, koji se uzgaja na našoj farmi Trout Lake u Washingtonu u SAD-u, a nalazi se u Nutrilite Češnjaku, doprinosi normalnoj imunološkoj funkciji te održava zdravlje srca i normalnu razinu kolesterola.

4. Odmorite se

Uzimanje vremena za odmor smanjit će osjećaj stresa i tjeskobe za koje je poznato da su uzročnici upala3. Ako ih se ne kontrolira, ove upale mogu utjecati na vaše zdravlje4. Ne postoji priručnik s uputama za odmaranje, morate raditi ono zbog čega se osjećate smireno i sretno. Za neke ljude je to sat vremena svaki dan čitanja dobre knjige... Drugima je potrebna meditacija ili svladavanje tehnike disanja. Manje je važno kako se opuštate od toga da si osigurate vrijeme za to.

© Getty Images

5. Izađite van

Provođenje vremena na otvorenom dok je dan, važno je tijekom cijele godine jer će to povećati vašu razinu vitamina D što je pokazalo da pomaže imunitetu, a prirodno dnevno svjetlo uravnotežit će vaše raspoloženje i okrijepiti vas5. Istraživanje sa Sveučilišta Essex u Engleskoj pokazalo je da samo pet minuta vježbanja na otvorenom može poboljšati samopoštovanje i raspoloženje, a provođenje vremena u prirodi dok ste okruženi zelenilom, bez obzira šetate li šumom, ulicom s drvoredom ili čak provodite vrijeme u vrtu zajednice može smanjiti stres i pojačati kognitivne funkcije, kreativnost i samopoštovanje6. Pokušajte izaći na otvoreno barem jednom dnevno.

1 Redovito vježbanje pomaže imunitetu - čak i u izolaciji, Pregled imunologije vježbanja
2 Učinak konzumacije voća i povrća na imunološku funkciju kod starijih ljudi: nasumično kontrolirano ispitivanje, Nacionalna medicinska knjižnica
3 Međusobni utjecaj stresa, upala i emocionalne pažnje, Američka nacionalna medicinska knjižnica
4 Slikovna dijagnostika uloge upala kod poremećaja raspoloženja i tjeskobe,
Američka nacionalna medicinska knjižnica
5 Recept za bolje zdravlje: izađite na svježi zrak,
Publikacije iz područja zdravlja sa Sveučilišta Harvard
6 Šetnja jednom dnevno, doktor iz kuće van,
Sveučilište Essex

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili što ugodnije pretraživanje naše web-stranice. Kolačići su datoteke koje se pohranjuju u preglednik, a njima se koristi većina web-stranica kako bi personalizirale vaše korisničko iskustvo na internetu.

Ako nastavite s upotrebom naše web-stranice bez promjene postavki podrazumijeva se da ste suglasni s našom upotrebom kolačića.

Razumijem