Omiljeni proizvodi (0) 0 Omiljeni proizvodi

Vaš popis omiljenih proizvoda je prazan!

HVALA! VAŠI FAVORITI SU PREBAČENI ZA KUPOVINU

NAGRADE ZA USPJEH

Pet jednostavnih načina za uživanje u sjajnoj koži početkom ljeta

Vitalnost

Za dobru brigu o koži i blistav sjaj potrebno je više od same hidratantne kreme. Otkrijte kako možete uživati u sjajnoj koži u nekoliko jednostavnih koraka.

Ljeto je iza ugla i želimo da naša koža zablista vitalnošću. Iako njega kože uvelike doprinosi, postoje nove navike i promjene u načinu života koje možete lako uvesti u svoj dan i koji će dodatno povećati sjaj vaše kože.

1. Savladajte svoju jutarnju rutinu njege kože

Njega kože antioksidansima ujutro zaštit će je od slobodnih radikala iz okoliša. Nakon jutarnjeg čišćenja i toniranja, nanesite nekoliko kapi Artistry Intensive Skincare™ Naprednog vitamina C + hijaluronske kiseline na vašu kožu. Vitamin C poznat je po svojoj sposobnosti da kožu učini podatnom i vrati joj sjaj, dok hijaluronska kiselina povećava hidrataciju i sprječava gubitak vlage. Zatim nanesite uobičajenu hidratantnu kremu kako biste zadržali svoj sjaj kože.

2. Vježbajte svoje lice

Iskoristite vrijeme na kraju jutarnje rutine njege kože za vježbanje lica. Osjećamo napetost na području oko čeljusti i usta, a dobro vježbanje lica će vam je smanjiti te istovremeno zategnuti i podignuti mišiće lica. Nagnite glavu unazad i usmjerite bradu prema stropu. Dok tako držite glavu, izgovorite abecedu i ustima zaista naglasite slova.

3. Nahranite svoju kožu

Hrana koju jedemo može poboljšati ili pogoršati kvalitetu i izgled naše kože. Istraživanje1 objavljeno prošle godine zaključilo je da hrana koja sadrži sastojke protiv starenja, poput proteinskih peptida, esencijalnih masnih kiselina i antioksidansa, podržava prirodni metabolizam kože i neutralizira slobodne radikale. U međuvremenu, daljnja studija2 otkrila je da prehrana bogata šećerom i masnoćama uzrokuje upalu kože, koja je glavni uzročnik bora, pigmentacije i gubitka definicije.

Ako jedete raznoliku minimalno obrađenu hranu koja sadrži masne kiseline, proteine i antioksidanse, ne samo da ćete se osjećati zdravije, već ćete pomoći svojoj koži da izgleda i osjeća se zdravije. Uživajte u masnoj ribi, poput lososa, skuše i sardina te bobičastom voću i tamnom povrću koji su prepuni antioksidansa i fito hranjivih tvari. Pružite svojoj koži podršku koja joj je možda potrebna u obliku Nutrilite™ Truvivity OxiBeauty™ Kompleta koji sadrži napitak i dodatak prehrani. Ovaj komplet osigurava bakar i vitamin E. Bakar doprinosi zaštiti stanica kože od oksidativnog stresa i normalnoj pigmentaciji kože. Vitamin E doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

4. Udahnite

Završavajući dan nekim jednostavnim vježbama disanja možete smanjiti osjećaj tjeskobe i, s druge strane, stvoriti umirujuće okruženje za svoju kožu. Istraživanja3 pokazuju da pažljivo disanje, posebno joga disanje poznato kao pranayama, može smanjiti stres i time smanjiti upalu. Znamo da trajna upala u tijelu može dovesti do smanjenja kolagena i ranog nastanka tankih linija i bora, zato razmislite o jutarnjem i večernjem ritualu disanja kao dijelu svog svakodnevnog režima njege kože.

© Stocksy

Kako biste si olakšali pranayamu, isprobajte ovu jednostavnu metodu:

  1. Namjestite se u ugodan položaj, zatvorite oči i duboko udahnite kroz nos brojeći do 3.

  2. Zadržite dah dok ne nabrojite do 4.

  3. Izdahnite kroz usta brojeći do 5.

  4. Ponovite vježbu 5–10 puta. Nakon samo nekoliko minuta trebali biste se već osjećati smireno i opuštenije.

5. Istegnite se

Istezanje je prekrasan način za započinjanje vašeg dana. Smanjuje mišićnu napetost i pruža vam nekoliko trenutaka kako biste se usredotočite samo na sebe i kako se osjećate. Znamo da se naša koža ponaša bolje kada se dobro nosimo sa stresom; postaje čišća, s manje nečistih dijelova i više sjaja. Stoga, umjesto da provjeravate telefon nakon buđenja, odvojite nekoliko trenutaka za istezanje.

  1. Spustite se na ruke i koljena s poravnatim rukama s ramenima i koljenima ispod kukova.

  2. Podignite svoje kukove i zadnjicu prema gore kao da su vam kukovi povučeni prema stropu.

  3. Ispravite noge koliko vam je ugodno i pokušajte spustiti pete na pod.

  4. Dopustite da vam glava ugodno padne između ruku s pogledom prema koljenima. Držite leđa što je više moguće uspravna.

  5. Zadržite poziciju do minutu ili onoliko dugo koliko dugo vam je istezanje ugodno. Polako se spustite na sve četiri, a zatim zauzmite sjedeći položaj. Sada ste spremni započeti svoj dan!


1 Nacionalni centar za biotehnološke informacije, Prehrana i starenje kože—Sa stanovišta prehrane; 2 Science Daily, Zapadnjačka prehrana bogata masnoćama i šećerom povezana je s upalom kože;
3 Psihologija danas, Nova studija otkriva da se yoga disanjem smanjuje upala

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili što ugodnije pretraživanje naše web-stranice. Kolačići su datoteke koje se pohranjuju u preglednik, a njima se koristi većina web-stranica kako bi personalizirale vaše korisničko iskustvo na internetu.

Ako nastavite s upotrebom naše web-stranice bez promjene postavki podrazumijeva se da ste suglasni s našom upotrebom kolačića.

Razumijem