Omiljeni proizvodi (0) 0 Omiljeni proizvodi

Vaš popis omiljenih proizvoda je prazan!

HVALA! VAŠI FAVORITI SU PREBAČENI ZA KUPOVINU

NAGRADE ZA USPJEH
© Shutterstock

Stvorite utočište od bilo kojeg vanjskog prostora

Vitalnost

Otkrijte kako možete uzgojiti vrt koji divno miriše i pruža izvrsne okuse!

Vanjski prostori naša su utočišta. Boravak uz biljke dobar je za dušu, a njegovanje biljaka prilika je da umirite svoj um i odagnate brige. Svejedno je imate li dvorište, balkon ili samo prozorsku klupčicu: postoji određeno stanje svijesti koje se postiže kada maksimalno iskoristite vanjski prostor i uzgojite začinsko i drugo bilje od sjemena.

U robnoj marki Nutrilite™ razumijemo potrebu za uzgojem vlastitog vrta jer se sastojci dodataka prehrani Nutrilite™ uzgajaju na certificiranim američkim organskim farmama. Nema boljeg osjećaja od uživanja u svom domaćem vrtu.

Ako tražite dodatnu motivaciju kako biste maksimalno iskoristili svoj vanjski prostor, dopustite nam da vas nadahnemo!

Iskoristite cvjetne mirise kao terapijski doživljaj

Miris je jedno od naših najprimitivnijih i osnovnih osjetila. Bebe razvijaju svoje čulo mirisa u maternici već u šestom mjesecu trudnoće. Ugodni mirisi mogu potaknuti pozitivna sjećanja i poticati smirenost i ugodu. Isto tako, ako svoj prostor ispunite cvijećem prekrasnog mirisa, osjećat ćete se smireno i sretno. Zašto, stoga, ne biste svoj vanjski prostor preobrazili u terapijski doživljaj?

Jasmin je jedan od najpoznatijih mirisnih cvjetova koje možete uzgajati u vrtu. Određene sorte, poput zimzelenog i bijelog jasmina, najjače mirišu ljeti kada su u punom cvatu, pa bi ih bilo lijepo posaditi u blizini mjesta na kojem najčešće boravite u vrtu. Jasmin raste jednako dobro u tegli kao i u zemlji. Malo dvorište ili balkon kupat će se u njegovu mirisu sve dok on svakodnevno dobiva zdravu dozu izravnog Sunčevog svjetla.

Cvijeće kao što su kozja krv, magnolija i određene sorte ruža, kao što su Eustacia Vye i Gabriel Oak, najčešće cvjetaju u ljetnim mjesecima i daju slatke cvjetne mirise. Lavanda također dobro raste ljeti i ima iznimno umirujući učinak pa se često preporučuje za ublažavanje tjeskobe1. Također je prirodno sredstvo za odvraćanje komaraca, pa se možete bez straha opustiti na trijemu ili ostaviti prozore otvorene.

© Shutterstock

Pčele vole jake cvjetne mirise pa će ih privući vaš mirisni vrt. Sadnjom cvijeća koje pčele vole pružate pčelama nektar i potičete oprašivanje cvijeća, što je dobro za vaš vrt, ali i za okoliš. Pčele posebno vole kozju krv, crveni naprstak, zijevalicu i sve što je ljubičasto jer dobro vide boje.

Prednosti začinskog bilja

Začinske biljke, poput metvice i ružmarina, imaju dvojaku svrhu: ispunjavaju prostor prekrasnim mirisima i pružaju izvrstan okus hrani. Možete ih uzgajati u teglama i postaviti ih pored ulaza u vrt ili dvorište kako bi posjetitelje pozdravljao njihov miris. Ne brinite ako vaš vanjski prostor ne dobiva puno sunca, jer ove začinske biljke mogu bujati i u sjeni.

Baš kao što poljoprivredna gospodarstva robne marke Nutrilite™ uzgajaju održive sastojke za razne Nutrilite™ dodatke prehrani, i vi možete iskoristiti svoje začinsko bilje na razne načine. Kako stabljike i lišće rastu, prorijedite ih rezanjem dijelova u blizini korijena. Zatim ih uzicom svežite u svežnjeve i objesite na toplo i suho mjesto. Kada ti svežnjevi začinskog bilja budu potpuno suhi, možete ih staviti u ognjište ili zemljanu peć tijekom ljetne večeri i obaviti cijeli prostor njihovim mirisom.

Nedostaje vam prostora? Imamo mnoštvo ideja za male vrtove ili uzgoj začinskog bilja i cvijeća na balkonima ili prozorskim daskama na stranici Amway, zajedno smo bolji.

Uzgoj vlastite hrane

Za uživanje u proizvodima iz domaćeg uzgoja nije vam potreban veliki povrtnjak. Začinske biljke dobro rastu u malim posudama pokraj stražnjih vrata, na balkonima ili čak na prozorskoj klupčici. Metvica je, na primjer, izvrsna začinska biljka za uzgoj jer je ukusan dodatak salati ili krumpiru, a dat će i ukusnu šalicu čaja.

Ružmarin je još jedna dobra opcija koja će mesnim jelima pružiti zemljani okus. Bosiljak, peršin i vlasac također dobro rastu bez velike pomoći i mogu se dodati umacima, pizzi, omletu ili salatama.

Iskoristite svoje začinsko bilje

Tražite ukusno jelo nadahnuto ljetom u kojem ćete moći iskoristiti blagodati svoga vrta? Probajte pripremiti ovaj ukusan i jednostavan omlet prepun raznog začinskog bilja! To je jelo odlično za doručak, ručak ili večeru.

© Shutterstock

Pogledajte kako možete napraviti ovaj omlet sa začinskim biljem u Amagramu ili preuzmite recept u obliku PDF -a / ePub datoteke ovdje.

Ako želite uzgajati nešto drugo osim začinskog bilja, postoji nekoliko vrsta voća i povrća koje uspijevaju i u unutarnjim i u vanjskim okruženjima. Rotkvice i salata romana, primjerice, mogu se uzgajati u zatvorenom prostoru u većim ili manjim teglama. Potrebna im je minimalna količina svjetla, ali ćete im zemlju trebati održavati vlažnom.

Rajčice uspijevaju čak i u malim prostorima. Sve što im treba je tegla, dnevno sunce i štapovi od bambusa za penjanje. Na stabljici rajčice imaju lijep, svjež miris u kojem možete uživati u svojoj kući ili dok se širi s balkona.


1 Healthline – Što lavanda može učiniti za vas

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili što ugodnije pretraživanje naše web-stranice. Kolačići su datoteke koje se pohranjuju u preglednik, a njima se koristi većina web-stranica kako bi personalizirale vaše korisničko iskustvo na internetu.

Ako nastavite s upotrebom naše web-stranice bez promjene postavki podrazumijeva se da ste suglasni s našom upotrebom kolačića.

Razumijem