Omiljeni proizvodi (0) 0 Omiljeni proizvodi

Vaš popis omiljenih proizvoda je prazan!

HVALA! VAŠI FAVORITI SU PREBAČENI ZA KUPOVINU

NAGRADE ZA USPJEH
© Stocksy

Dobre bakterije crijeva

Vitalnost

Jeste li znali da se u vašem crijevu nalazi nešto poput dobrih bakterija? Ovo biste trebali znati!

Ako vam pomisao o bakterijama u vašim crijevima zvuči loše, budite sigurni da nije! Od ranog djetinjstva u ljudskom tijelu postoje dobre i loše bakterije koje se kreću oko probavnog sustava. Kombinacija ova dvije bakterije čini crijevnu floru, poznatu i kao mikrobiom. Bakterije su neophodne zbog ravnoteže.

Što su dobre bakterije?

Žive, dobre bakterije koje se prirodno pojavljuju u vašem tijelu nazivaju se bakterijama mliječne kiseline. One se nalaze u fermentiranim prehrambenim proizvodima kao što su jogurt, kiseli kupus ili kombuča1. Bakterije mliječne kiseline možete dobiti i pomoću dodataka prehrani. Glavna razlika između dobrih bakterija u hrani i dodataka prehrani je u tome što dodaci prehrani često imaju vrlo dobru toleranciju na kiselinu.

Zašto su potrebne dobre bakterije u mom tijelu?

Kada je riječ o crijevnoj flori u vašim crijevima, bakterije igraju važnu ulogu. Floru čine mikroorganizmi koji djeluju zajedno. Ovdje se dobre bakterije natječu s lošim bakterijama kako bi razgradile hranu koju jedete i pretvorile je u potrebne hranjive tvari.

Osim toga, probavni sustav često se naziva 'drugim mozgom’, jer se u njemu nalazi njegov vlastiti živčani sustav zvan enterički živčani sustav.

Kako pružiti podršku svom imunološkom sustavu?

Važno je održavanje ravnoteže dobrih i loših crijevnih bakterija. Zdrava crijeva su neophodna za pružanje podrške vaše imunološkom sustavu i kako biste se dobro osjećali. To možete postići ako se dobro hranite, vodite uravnotežen život i pomažete zdravoj prehrani s određenim dodacima prehrani.

© Getty Images

Savjeti za podršku vašem imunološkom sustavu

  1. Nastojte imati uravnoteženu prehranu obogaćenu voćem i povrćem!

  2. Unosite puno vlakana tijekom dana

  3. Uključite cjelovitu, neprerađenu hranu u svoje obroke.

  4. Izbjegavajte previše hrane bogate šećerom i zasićenim mastima.

  5. Jedite više fermentirane hrane poput jogurta, kombuča i kimchija.

  6. Uzmite dodatke prehrani posebno formulirane za podršku imunološkom sustavu.


1 Nacionalna medicinska knjižnica –

Zdravstvene i prehrambene blagodati od bakterija mliječne kiseline

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili što ugodnije pretraživanje naše web-stranice. Kolačići su datoteke koje se pohranjuju u preglednik, a njima se koristi većina web-stranica kako bi personalizirale vaše korisničko iskustvo na internetu.

Ako nastavite s upotrebom naše web-stranice bez promjene postavki podrazumijeva se da ste suglasni s našom upotrebom kolačića.

Razumijem