Omiljeni proizvodi (0) 0 Omiljeni proizvodi

Vaš popis omiljenih proizvoda je prazan!

HVALA! VAŠI FAVORITI SU PREBAČENI ZA KUPOVINU

NAGRADE ZA USPJEH
© Shutterstock

4 načina za pružanje podrške imunološkom sustavu vašeg djeteta

Vitalnost

Vaši mališani zaslužuju uživati u kišnom razdoblju godine bez briga.

Dok poskakuju, trče, igraju se, skaču i penju se – prepuni energije i s malo briga, djeca su odvažni istraživači svijeta koji ih okružuje. Međutim, njihov imunološki sustav može imati problema. Zapravo, njihov imunitet nije u potpunosti razvijen sve dok ne napune oko 10 godina.

Ali nemojte se brinuti, postoje načini za podršku imunološkom sustavu vašeg djeteta koji im mogu pomoći da nastave uživati u onom što djeca rade najbolje. U nastavku su 4 načina kako možete pružiti podršku imunološkom sustavu vašeg djeteta.

1. Osigurajte njihov imunološki sustav

U posljednjih godinu dana čak su se i odrasli umorili od podsjećanja na pranje ruku, no održavanje ruku čistima je zaista super učinkovito.

Potaknite svoju djecu da peru ruke nakon igre vani, dodirivanja kućnih ljubimaca, ispuhivanja nosa te prije i poslije svakog obroka. Kako bi pranje ruku bilo zabavnije, dopustite im da sami odaberu šarene ručnike i sapune zabavnih oblika i mirisa.

© iStockphoto

2. Obogatite njihove jelovnike zdravom hranom

Pravilna prehrana je drugi dio izgradnje snažnog imuniteta. Mrkva, zeleni grah i naranče bogati su fito hranjivim tvarima za jačanje imuniteta koji se nazivaju karotenoidi. Jogurt je također dobar međuobrok sa zdravim proteinima i može se miješati s hranjivim voćem, zobi ili orašastim plodovima. Odaberite običan umjesto jogurta s okusom kako biste izbjegli dodane šećere.

Dok pregledavate odjeljak s povrćem, nemojte zaboravite dodati paprike u košaricu jer su bogate vitaminom C . Brokule su, naravno, vrlo hranjive. Jačaju imunitet jer su izvori vitamina A, C i E, kao i antioksidanasa. Ostalo povrće za jačanje imuniteta su špinat i šparoge.

Problem s dječjom prehranom je u tome što čak i ako znate sve o blagodatima koje se kriju u namirnicama koje kupujete, vaše dijete možda neće biti toliko oduševljeno zdravom prehranom kao što vi to želite. Ako je to slučaj, u ovom članku možete pronaći nekoliko korisnih savjeta.

3. Omogućite im dovoljno odmora

Spavajte je ključno za otporan imunološki sustav. Studije1 su pokazale da nedostatak sna može smanjiti imunološku reakciju i smanjiti proizvodnju prirodnih stanica ubojica koje se bore protiv virusa i bakterija. Stoga se pobrinite da vaše dijete spava dovoljno za svoju dob:

  1. Dojenčad (4–12 mjeseci): 12–16 sati

  2. Mala djeca (1–2 godine): 11–14 sati

  3. Djeca (3–5 godina): 10–13 sati

  4. Djeca (6–12 godina): 9–12 sati

  5. Tinejdžeri (13–18 godina): 8–10 sati

© Shutterstock

4. Pružite podršku njihovoj prehrani s dodacima prehrani

Ako tražite dodatnu podršku imunološkom sustavu svoje djece, dodaci prehrani mogu vam biti od velike pomoći. Tada možete koristiti Nutrilite™ Kids Podrška imunitetu* Plus:

  1. Proizvod 4-u-1, koji pruža višestruke blagodati, sadrži dobru kombinaciju vitamina D i C, cinka i bakterija mliječne kiseline.

  2. Praktično pakiranja s pomalo slatkim okusom u prahu koji se brzo otapa i ostavlja osvježavajući „WOW" osjećaj na jeziku.

  3. Proizvod se može umiješati u hladnu hranu i napitke, poput mueslija ili sokova.

Ukusan, sladak okus Nutrilite™ Kids Podrška imunitetu* Plus sviđa se djeci. Prah se nalazi u malim vrećicama koje je lako držati pri ruci kod kuće i dok ste u pokretu. Osjećat ćete se sigurni u dobrobit svoje djece tijekom cijele godine pružanjem podrške njihovom imunitetu.

1 „Djelomična nesanica smanjuje prirodne ubojite i stanične imunološke reakcije kod ljudi”, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8621064/
* Vitamin D doprinosi normalnom funkcioniranju njihovog imunološkog sustava kod djece.

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili što ugodnije pretraživanje naše web-stranice. Kolačići su datoteke koje se pohranjuju u preglednik, a njima se koristi većina web-stranica kako bi personalizirale vaše korisničko iskustvo na internetu.

Ako nastavite s upotrebom naše web-stranice bez promjene postavki podrazumijeva se da ste suglasni s našom upotrebom kolačića.

Razumijem