Omiljeni proizvodi (0) 0 Omiljeni proizvodi

Vaš popis omiljenih proizvoda je prazan!

HVALA! VAŠI FAVORITI SU PREBAČENI ZA KUPOVINU

NAGRADE ZA USPJEH
© Getty Images

Ekološki načini za proslavu Dana planete Zemlje

Vitalnost

Potražnja za boljom, zelenijom planetom više nije opcija - to je nužnost. S ovim Danom planete Zemlje Nutrilite™ farme žele osigurati da svatko čini svoj dio kako bi pomogli našoj planeti.

Dan planete Zemlje (koji se ponekad produžuje i na Tjedan planete Zemlje) je praznik koji nas podsjeća da osiguramo zaštitu i očuvanje našeg okoliša. To je dan koji slavi čiste prirodne resurse planeta i potiče ljude da uključe održivost u svoj svakodnevni život.

Tema ovogodišnjeg Dana planete Zemlje je „Uložite u naš planet", a u središtu pozornosti su svjetske klimatske promjene. Ove smo godine svi potaknuti da djelujemo (hrabro), uvodimo nešto novo (šire) i provodimo (pravedno).

Kako je započeo Dan planete Zemlje?

Dan planete Zemlje prvi put je obilježen u SAD-u 1970. Osnovao ga je Gaylord Nelson koji je tada bio američki senator iz države Wisconsin. Cilj novog praznika bio je educirati ljude i podići svjesnost o ekološkim problemima.

Osnivanje Dana planete Zemlje potaknulo je novi val zaštite okoliša. Jedan od razloga zašto je Nelson napravio ovaj praznik bio je taj što nije bilo zakonskih ili regulatornih mehanizama za zaštitu okoliša. Nelson je to uočio i dao svom osoblju da osmisli kako sponzorirati poduku o zaštiti okoliša na sveučilištima diljem zemlje.

20 godina kasnije i 1990. godine obilježen je prvi Svjetski dan Zemlje. Danas se smatra jednim od najvažnijih slavljenih praznika – koji se slavi u više od 190 zemalja. Dan planete Zemlje opće je poznat kao najveći svjetovni običaj na svijetu koji svake godine obilježava više od milijardu ljudi kao dan aktivnosti za promjenu ljudskog ponašanja i stvaranje svjetskih, nacionalnih i lokalnih političkih promjena.

© iStockphoto

Kako možete pomoći planeti na ovaj Dan planete Zemlje (i svakog dana)?

Mali postupci koji donose promjene su sve što nam je potrebno za poboljšanje trenutnog stanja naše planete. Jednostavan postupak poput uporabe bočice za vodu koja se može reciklirati, donosi veliku promjenu jer plastične bočice za vodu obično završavaju na odlagalištima, što donose mnogo štete okolišu. Također možete uložiti u vrećice za višekratnu uporabu i pokušati kupiti hranu koja dolazi u pakiranjima za višekratnu uporabu.

Učinite svoj dom energetski učinkovitim, gdje je to moguće. To možete učiniti tako da napravite gomilu komposta, pazite na uređaje koji troše energiju, pa čak da sušite odjeću i suđe na prirodan način. Možete dodatno sačuvati resurse planeta tako što ćete volontirati na čišćenju svog susjedstva, dijeliti auto do posla, kraće se tuširati ili ne jesti meso ponedjeljkom.

Evo što rade Nutrilite™ farme – od sjemenke do dodatka prehrani!

Više od 80 godina, Nutrilite™ marka spaja prirodu i znanost, stvarajući dodatke prehrani imajući na umu svoje kupce. Nutrilite™ farme su certificirane organske farme prema zakonu SAD-a i koriste samo visokokvalitetne sjemenke koje imaju certifikat da nisu genetski modificirani organizmi (GMO). Ne koriste se jake kemikalije ili pesticidi za uzgoj biljaka hranjivim tvarima. Sve biljke koje se koriste za dodatke prehrani uzgajaju se na plodnom tlu po principima dugoročno održive poljoprivrede. Tlo se obnavlja uporabom komposta, rotacijom usjeva i pokrovnih usjeva. Kako bi se biljkama pomoglo da narastu zdrave i snažne, koriste se prirodne metode za suzbijanje štetnih korova, insekata i grabežljivaca.

„Brinite se za zemlju. Vodite brigu o ljudima“ je filozofija Nutrilite marke. Farme pružaju socijalne programe za zaposlenike i njihove obitelji, a zaposlenici su svi aktivni članovi svoje lokalne zajednice.

Želite li saznati više? Pogledajte ovih 5 činjenica koje niste znali o Nutrilite™ farmama!

© Andrew Maguire

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili što ugodnije pretraživanje naše web-stranice. Kolačići su datoteke koje se pohranjuju u preglednik, a njima se koristi većina web-stranica kako bi personalizirale vaše korisničko iskustvo na internetu.

Ako nastavite s upotrebom naše web-stranice bez promjene postavki podrazumijeva se da ste suglasni s našom upotrebom kolačića.

Razumijem