Omiljeni proizvodi (0) 0 Omiljeni proizvodi

Vaš popis omiljenih proizvoda je prazan!

HVALA! VAŠI FAVORITI SU PREBAČENI ZA KUPOVINU

NAGRADE ZA USPJEH

Zašto je mediteranska prehrana dobra za vas?

Vitalnost

Svibanj je Međunarodni mjesec mediteranske prehrane. Proslavite ga jedući zdravu, ukusnu hranu zbog koje ćete se osjećati kao da se odmarate pored mora.

Mediteranska prehrana jedan je od najzdravijih načina života koji možete provoditi. Ova prehrana bazira se na hrani s niskim udjelom kolesterola i zasićenih masti te bogata vlaknima i omega-3 masnim kiselinama. Za razliku od drugih prehrana, mediteranska prehrana je dugotrajan način prehrane koji potiče opće poboljšano dobro stanje organizma.

Zašto je mediteranska prehrana tako zdrava?

Mediteranska prehrana je prvenstveno biljna. Uključuje dnevni unos cjelovitih žitarica, maslinovog ulja, voća, povrća, mahunarki, orašastih plodova, bilja i začina. Ova prehrana sadrži malo životinjskih proteina i oni se najčešće nalaze u ribi i morskim plodovima.

Hrana u ovoj prehrani sadrže hranjive tvari i zdravstvene blagodati koje doprinose boljem zdravlju srca1, smanjuju šanse za razvoj dijabetesa tipa 22 i mogu čak poboljšati vašu kognitivnu funkciju3.

Blagodati mediteranske prehrane

  1. Visoki udio antioksidansa. Biljna hrana bogata je antioksidansima koji pomažu vašem tijelu u obrani od infekcija i bolesti. Antioksidansi također osiguravaju esencijalne vitamine poput vitamina C i E.

  2. Obogaćena vlaknima. Vlakna pomažu vašem tijelu u regulaciji šećera, zbog čega se duže osjećate siti.

  3. Obogaćena omega-3 masnim kiselinama. Nemojte da vas zavara riječ „masne"; omega-3 masne kiseline neophodne su za vaše zdravlje jer smanjuju upale u vašem tijelu i poboljšavaju funkciju krvnih žila.

  4. Naglaska je na zdravom proteinu. Zdrav proteini su namirnice s niskim udjelom masti i koje će vam pružiti osjećaj sitosti tijekom dana. To također doprinosi zdravijim i snažnijim mišićima.

Biljni protein

Ako ste zainteresirani za isprobavanje mediteranske prehrane (ili ste je možda već uključili u svoje prehrambene navike), trebali biste se pobrinuti da svaki dan unesete odgovarajuću ravnotežu hranjivih tvari. Kao i kod svake prehrane, ovo može biti teško provesti, pogotovo ako ste već zauzeti obvezama prema poslu, obitelji i prijateljima.

Za izvrsnu nadopunu mediteranskoj prehrani, nemojte tražiti dalje od Nutrilite™ Biljnog proteina (BP). Pogodan za vegetarijance i dobiven iz prirodnih izvora, BP je prikladan proteinski prah koji se može dodati u bilo koju hranu ili piće. On pruža uravnoteženu količinu od devet esencijalnih aminokiselina i dobra je alternativa masnim proteinima i proteinima s visokim kolesterolom poput jaja, crvenog mesa, sira i punomasnog mlijeka.

BP je 100% biljni i dobiven iz prirodnih izvora proteina graška, soje i pšenice. Možete ga dodati bilo kojem jelu za dnevnu potrebnu dozu proteina.

Isprobajte sami mediteransku prehranu!

Sanjate li da jedete ukusnu hranu na obalama Španjolske, Grčke ili Italije? Imamo dva ukusna recepta koji će to omogućiti vašim nepcima! Oba su recepta prepuna okusa i sadrže Nutrilite™ Biljni protein tako da možete promovirati zdravu prehranu dok pružate zadovoljstvo svojim nepcima.

Pesto od sušenih rajčica

Pesto izvrsnog umami okusa dodajte tjestenini kako biste ga podijelili s drugima ili ga držite pri ruci za brz i jednostavan obrok!

Pogledajte kako napraviti Pesto od sušenih rajčica ili preuzmite ovaj recept kao PDF / ovdje u ePubu .

Namaz od mrkve i leće

Napravljen od mrkve i leće, ovaj namaz je zalogaj koji možete pojesti bez grižnje savjesti te ga kombinirati s povrćem ili krekerima od cjelovitog zrna i kruhom.

Pogledajte kako napraviti Namaz od mrkve i leće ili preuzmite ovaj recept kao PDF / ovdje u ePubu .

1 – Časopis New England Journal of Medicine, „Primarna prevencija kardiovaskularnih bolesti s mediteranskom prehranom”
2 – Nacionalna medicinska knjižnica, „Mediteranska prehrana: zdravlje, znanost i društvo”
3 – Škola javnog zdravstva Harvardskog sveučilišta, „Pregled prehrane: Mediteranska prehrana”

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili što ugodnije pretraživanje naše web-stranice. Kolačići su datoteke koje se pohranjuju u preglednik, a njima se koristi većina web-stranica kako bi personalizirale vaše korisničko iskustvo na internetu.

Ako nastavite s upotrebom naše web-stranice bez promjene postavki podrazumijeva se da ste suglasni s našom upotrebom kolačića.

Razumijem