Omiljeni proizvodi (0) 0 Omiljeni proizvodi

Vaš popis omiljenih proizvoda je prazan!

HVALA! VAŠI FAVORITI SU PREBAČENI ZA KUPOVINU

NAGRADE ZA USPJEH

Sunce na dlanu

Vitamini i dodaci prehrani

Vitamin D važan je za zdravlje zbog mnogih razloga

Zar ne bi bilo izvrsno kada biste cijeli dan mogli biti na suncu? Podići noge, zatvoriti oči i upijati zrake? Osim osjećaja opuštenosti, tako dobivate i mnogo vitamina. Nažalost, to jednostavno nije realno u današnjem užurbanom svijetu. Ali možda ni ne znate koliko je vrijeme koje provedete na otvorenom važno za vašu dobrobit. Kada su izložena suncu, naša tijela proizvode vitamin D koji je neophodan za cjelokupno zdravlje.

Vitamin D, među ostalim, čini naš kostur i zube jačima tako što poboljšava apsorpciju kalcija, a pomaže i u održavanju normalne funkcije mišića i imunološkog sustava. Kada to uzmemo u obzir, zabrinjavajući su rezultati nedavnog velikog europskog istraživanja u kojem je otkriveno da kod 40,4% europskog stanovništva postoji nedostatak vitamina D, neovisno o dobi, nacionalnosti i zemljopisnoj širini.* Američki časopis kliničke prehrane (American Journal of Clinical Nutrition), koji je objavio članak Nedostatak vitamina D u Europi: pandemija?, zaključio je sljedeće: „Nedostatak vitamina D očit je u cjelokupnoj europskoj populaciji uz zabrinjavajuću prevalenciju”.

*Cashman KD, Dowling KG, et al. Nedostatak Vitamina D u Europi: pandemija? (Vitamin D deficiency in Europe: pandemic?) Am J Clin Nutr (2016) 103(4):1033–44.10.3945/ajcn.115.120873

Život u zatvorenom prostoru

Iako to ne želimo priznati, naši se životi uglavnom odvijaju u zatvorenom prostoru. Posao, teretana, restorani, kino dvorane, dom – ta mjesta dominiraju našim vremenom. A s obzirom na to da naša tijela proizvode vitamin D kada je koža izložena suncu ili običnom dnevnom svjetlu, vrijeme koje provedemo u zatvorenim prostorima smanjuje razinu te izloženosti. To osobito vrijedi za drugu polovicu godine kada je problem još veći zbog kraćih dana i mnogo slojeva odjeća kojima održavamo tjelesnu toplinu.

Snaga sunca

Naše dnevne potrebe za vitaminom D zadovoljilo bi oko 30 minuta izlaganja ruku i lica suncu, ako pritom ne nosimo kremu za sunčanje.** Ljeto je najbolje vrijeme za provođenje vremena na otvorenom i izlaganje suncu, ali to je i razdoblje kada moramo paziti na upozorenja i smanjiti rizik od opeklina od sunca ili drugih UV oštećenja i stoga ne izlaziti između 11 i 15 sati. Oni među nama koji izlaze u to vrijeme drže se savjeta stručnjaka i mažu se kremom za sunčanje radi zaštite od UV zračenja. To je izvrstan način izbjegavanja rizika od opeklina i preranog starenja, ali se tako i smanjuje proizvodnja vitamina D u koži.

*Na količinu vitamina D koja se proizvodi u koži uz pomoć sunca može utjecati zemljopisna širina, godišnje doba, ozonski omotač, oblaci, značajke površine, odjeća, boja kože i starost. Izvor: EFSA NDA Panel, 2016. Znanstveno mišljenje o prehrambenim referentnim vrijednostima za vitamin D (Scientific opinion on dietary reference values for vitamin D). . EFSA Journal 2016;14(10):4547, 145 pp. doi:10.2903/j.efsa.2016.4547

Dodatak prehrani NUTRILITE Vitamin D koji se uzima jednom dnevno čine dva aktivna sastojka dobivena iz prirodnih izvora visoke kvalitete: ergokalciferol (D2) i kolekalciferol (D3).

Pomoć je pri ruci

Ali nemojte paničariti: ispunjavanje svoje potrebe za vitaminom D zapravo uopće nije teško. Osim izlaganja suncu, postoji i mnogo vrsta hrane koje prirodno sadržavaju taj vitamin. To su masne ribe, goveđa jetra, sir i žumanjci, među ostalim. Što ako ne jedete dovoljno tih namirnica za ispunjavanje dnevnih potreba? Postoji još jedan, izvrstan izbor: NUTRILITE™ Vitamin D. Ovaj dodatak prehrani pruža vam dodatnu dozu od 15 μg (600 IU) vitamina D, a dobiven je od 100%-nih prirodnih sastojaka. Jedan od sastojaka je kvasac s mnoštvom hranjivih tvari koji je uzgojen u partnerskom postrojenju sa certifikatom NutriCert™. S obzirom na to da je kvasac izvor vitamina D s visokom koncentracijom, on je bitan čimbenik u izradi dodatka koji je sličniji širokom spektru hranjivih tvari iz prirodne prehrane nego drugi dodaci koji sadržavaju samo izolirani vitamin D. To znači da se možete pouzdati u NUTRILITE koji će pokriti sve moguće nedostatke u prehrani i pomoći u održavanju vašeg cjelokupnog zdravlja.

Samo morate popiti jednu tabletu dnevno uz vodu, bilo kada. Zaista jednostavno! Držite snagu sunca na dlanu uz NUTRILITE Vitamin D.

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili što ugodnije pretraživanje naše web-stranice. Kolačići su datoteke koje se pohranjuju u preglednik, a njima se koristi većina web-stranica kako bi personalizirale vaše korisničko iskustvo na internetu.

Ako nastavite s upotrebom naše web-stranice bez promjene postavki podrazumijeva se da ste suglasni s našom upotrebom kolačića.

Razumijem