Omiljeni proizvodi (0) 0 Omiljeni proizvodi

Vaš popis omiljenih proizvoda je prazan!

HVALA! VAŠI FAVORITI SU PREBAČENI ZA KUPOVINU

NAGRADE ZA USPJEH
© Getty Images

Sezonski dodatak prehrani

Vitamini i dodaci prehrani

Povećajte unos vitamina D tijekom zime

Naša tijela su jako pametna i obavljaju više funkcija dok spavamo, radimo ili uživamo u sportu. Jedna od tih funkcija je prirodno stvaranje vitamina D kroz izlaganje naše kože suncu. Vitamin D također podržava naša tijela na nekoliko načina: pomaže nam apsorbirati kalcij za jače kosti i zube, pri normalnom funkcioniranju naših mišića, a čak jača i naš imunološki sustav.

Izvanredan timski rad

Vaša koža je posebno dizajnirana za apsorpciju UVB zraka od sunčeve svjetlosti. Ljeti je to lagan zadatak jer automatski izlažemo golu kožu sunčevoj svjetlosti. Što više kože izlažemo, više vitamina D se može stvoriti.

Srećom, to obično traje oko polovice vremena za dobivanje opeklina od sunca - tako da vaša koža može proizvesti dovoljno vitamina D od sunca bez rizika da pocrveni ili se upali.
NAPOMENA: Ako nanesete puni spektar UVA/UVB kreme za sunčanje, to će vas zaštititi od opeklina, ali će također blokirati UVB zrake potrebne za stvaranje vitamina D.

© Getty Images

Sva živa bića rastu i imaju koristi od prirodne svjetlosti.

Dnevna svjetlost

Imate svijetlu putu s pjegicama? Izlaganje gole kože do 15 minuta neizravnoj sunčevoj svjetlosti između 11.00 i 15.00 sati dovoljno je za stvaranje potrebne dnevne količine vitamina D. Ako imate jako tamnu kožu, možda ćete morati uživati u sunčanim danima na otvorenom po nekoliko sati kako biste zadržali razinu vitamina D.

Siva godišnja doba

Nažalost, tijekom hladnijih, sivih dana borimo se kako bismo dobili dnevnu dozu vitamina D - koža pokrivena šalovima, dugim rukavima ili debelim najlonkama ne može apsorbirati prirodnu sunčevu svjetlost koja joj je potrebna.

  • 240p
  • 360p
  • 480p
  • 720p

Čak i kada je toplije i možemo skinuti neke slojeve odjeće, sunce je ponekad preslabo kako bi utjecalo na našu razinu vitamina D. Ako pada kiša, skrivamo se pod kišobranima i štitimo kožu od dnevne svjetlosti.

Sigurnost dodataka prehrani

Budući da ne možemo lako dobiti vitamin D iz hrane koju jedemo, s vremena na vrijeme potrebno je unijeti tabletu kako bismo nadomjestili njegov nedostatak. Pogledajte naš videozapis kako biste saznali više! NUTRILITE™ Vitamin D, dobiven iz prirodnih izvora, sprječava rizik od nedostatka ove esencijalne hranjive tvari.

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili što ugodnije pretraživanje naše web-stranice. Kolačići su datoteke koje se pohranjuju u preglednik, a njima se koristi većina web-stranica kako bi personalizirale vaše korisničko iskustvo na internetu.

Ako nastavite s upotrebom naše web-stranice bez promjene postavki podrazumijeva se da ste suglasni s našom upotrebom kolačića.

Razumijem