Omiljeni proizvodi (0) 0 Omiljeni proizvodi

Vaš popis omiljenih proizvoda je prazan!

HVALA! VAŠI FAVORITI SU PREBAČENI ZA KUPOVINU

NAGRADE ZA USPJEH

Naučite voljeti omega 3 masne kiseline

Vitamini i dodaci prehrani

Saznajte kako vam omega 3 masne kiseline mogu pomoći na vašem putu do vitalnosti i dobrog stanja organizma

Prehrana s malo masnoća vodi do boljeg zdravlja. Ili? Većina će se složiti da je izbjegavanje masne hrane važno. No, nisu sve masnoće loše. Neke zapravo mogu spriječiti bolesti, poboljšati vaše stanje organizma i pomoći u boljoj apsorpciji vitamina. Jeste li ikada čuli za omega 3 masne kiseline? One su 'dobre masti' bitne u održavanju dobrog funkcioniranja našeg tijela.
Razlikujemo tri tipa polinezasićenih omega-3 masnih kiselina: alfa-linolenska (ALA), dokosaheksaenoična (DHA) i eicosapentaenoična kiselina (EPA).

Kako djeluju omega 3 masne kiseline?

One igraju važnu ulogu u podržavanju raznih tjelesnih funkcija. Jedna od važnih uloga je da omega 3 masne kiseline pomažu razvoj stanične membrane što u konačnici jača naš imunološki sustav. ALA sudjeluje u održavanju normalne razine kolesterola u krvi. EPA i DHA igraju ulogu u normalnom funkcioniranju srca.

Čini se da DHA ima više funkcija. Pridonosi održavanju normalnog vida i normalnom funkcioniranju mozga.


Dobra prehrana je važna

Dakle, dobivate li vi dovoljno 'dobrih masti'? Unosite li dovoljno omega 3 masnih kiselina? Pogledajte svoju prehranu. Povećanje unosa omega 3 masnih kiselina lakše je nego što mislite.
Omega 3 masne kiseline koje nalazimo u ribljem ulju poznate su kao EPA i DHA. Iako ih može proizvesti naše vlastito tijelo, preporučuju se dvije porcije plave ribe tjedno. Pokušajte u prehranu dodati jegulju, haringu, losos, bakalar ili tunu. Također možete odabrati tzv. 'obogaćenu hranu' ako vam se riba ne sviđa ili je ne možete lako kupiti. Toj hrani su dodane DHA kiseline, kao i neki narančini sokovi, mlijeko ili jaja. ALA kiseline ne mogu se proizvesti u tijelu, stoga je osobito važno odabrati namirnice koje sadrže dovoljne količine te kiseline. ALA se nalazi u orašastim plodovima, grahoricama i sjemenkama, ali također i u biljnim uljima proizvedenim iz sjemenki lana, sjemenki bundeva, oraha, uljane repice, soje ili maslina.
Kao što vidite, prilagodbom prehrane, konzumiranje dovoljno omega 3 masnih kiselina prilično je jednostavno. Za one koji možda propuštataju obroke zbog napornog dana, jesti zdravo nije uvijek jednostavno. Postoje druge situacije, kada ste iscrpljeni ili se oporavljate od bolesti, tada tijelo ima veću potrebu za dodatnim hranjivim tvarima. To je pravi trenutak kada dodatak prehrani može pružiti alternativu. NUTRILITE omega 3 kompleks može pomoći da dobijete točnu dnevnu količinu esencijalnih masnih kiselina koje vaše tijelo treba kao podršku i za poboljšanje vaše vitalnosti.

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili što ugodnije pretraživanje naše web-stranice. Kolačići su datoteke koje se pohranjuju u preglednik, a njima se koristi većina web-stranica kako bi personalizirale vaše korisničko iskustvo na internetu.

Ako nastavite s upotrebom naše web-stranice bez promjene postavki podrazumijeva se da ste suglasni s našom upotrebom kolačića.

Razumijem