Priprema i vrijeme kuhanja: 1 sat i 10 minuta
Sastojci:
4 srednje jabuke, npr. Gala ili Cox
2 srednje kruške, npr. Comice ili Rocha, narezane na četvrtine
2 žlice svježih brusnica
2 žlice maslaca, u kockicama
lišće kadulje za ukras
Priprema:
Prethodno zagrijati pećnicu na 180°C (ventilator na 160°) | 350 F | plin 4.
Na pladnju za pečenje rasporedite cijele jabuke, kruške narezana u četvrtinama i brusnice. Pospite kockice maslaca po jabukama i kruškama.
Pecite oko 1 sat dok ne postanu vrlo mekane na ubod vrha noža; jabuke bi trebale izgledati smežurano.
Izvadite iz pećnice i ostavite na kratko da se ohladi. Ukrasite lišćem kadulje i poslužite.
Pečene jabuke i kruške s brusnicama i kaduljom (kao PDF / kao ePub (elektronska publikacija) )