Vrijeme pripreme: 3 sata
Vrijeme pripreme: 1,5 sata
Kuhinjski pribor:
iCook Lonac s poklopcem od 2 litre
iCook Veliki poklopac
iCook Lonac s poklopcem od 8 litara
Mjerna posuda i pribor
Sito (za prosijavanje brašna)
Sastojci:
1 kg brašna
500 ml vode
2 žličice aktivnog/suhog kvasca
1 žličica soli
2 žličice šećera
Priprema:
Zagrijte vodu u iCook Loncu od 2 litre , dok ne postane mlaka i prosijte brašno u iCook Veliki poklopac. Napravite udubljenje u sredini brašna.
Dodajte sol, šećer i kvasac, zatim zalijte sastojke mlakom vodom i ostavite 10 minuta.
Rukama miješajte sastojke dok se ne dobijete tijesto.
Mijesite tijesto dok ne postane mekano i rastezljivo, a zatim ga ostaviti da se diže oko sat vremena (dok se dvostruko ne poveća volumen).
Stavite iCook Lonac od 8 litara na štednjak i lagano ga zagrijte, zatim stavite tijesto unutra i ostavite ga još 15 minuta da se podigne.
Smanjite na najnižu temperaturu, stavite poklopac na iCook Lonac i ostavite kruh da se peče 50 minuta.
Isključite štednjak i ostavite kruh da odstoji 20 minuta.
Uživajte!
Savjet ANP-a: Iskoristite vrijeme dok se tijesto diže i peče kako biste pripremili odgovarajući recept, pročitajte Amagram ili provjerite sa strankom!
Možete preuzeti recept kao PDF za ispis ili kao ePub (elektronska publikacija) za uporabu s vašim omiljenim čitačem ili spremanje na vaš prijenosni uređaj.