Priprema i vrijeme kuhanja: 30 minuta
Vrijeme kuhanja: 4 sata
Sastojci:
200 g tamne čokolade, nasjeckane, plus 50 g više za posluživanje
100 g mliječne čokolade, nasjeckane
3 žlice neslanog maslaca, u kockicama
500 ml tučenog vrhnja
3 žlice šećera u prahu
4 velika žumanjka
1/2 žlice ekstrakta vanilije
150 g kupine
Priprema:
Kombinirajte čokoladu, maslac i kremu od 60 ml u iCook posudu za miješanje namještenoj na pola napunjenoj iCooka posudi od 3 litre.
Promiješati dok ne postane glatka i na rastopi se ravnomjerno prije nego posudu uklonite s vatre i ostavite je da se ohladi.
U međuvremenu, izmiješajte kremu u većoj iCook posudi za miješanje dok se ne učvrsti. Istucite žumanjke sa šećerom i ekstraktom vanilije u zasebnoj zdjeli dok ne poblijede i postanu gusti (2-3 minute).
Postepeno izmiješajte rastopljenu smjesu čokolade sa smjesom žumanjaka dok ne postane glatka i ujednačena..
Umutiti oko jedne trećine šlaga u smjesu čokolade, a zatim presavijati kroz većinu ostatka sve dok ne nestanu vidljivi ostaci kreme; ostavite oko 2-3 žlica šlaga za ukrašavanje.
Podijeli pjenu u četiri čaše za posluživanje. Pokrijete i ostavite da se hladi 4 sata; ohladite također i rezervirni šlag.
Kada ste spremni za posluživanje, stavite na vrh svakog moussa rezervni šlag i nekoliko kupina.. Prije posluživanja naribajte više tamne čokolade.
Čokoladni mousse s kupinama i vrhnjem (kao PDF / kao ePub (elektronska publikacija) )