Vrijeme pripreme i kuhanja: 30 min
Sastojci:
1 žličica dimljene slatke paprike
1 žličica mljevenog kumina
1/2 žličice mljevenog korijandera
1/2 žličice sušenog origana
2 konzervirane chipotle (ljute dimljene) papričice, u adobo umaku
1 žlica pira od rajčice
1 prstohvat šećera u prahu
2 žlice limunovog soka
100 ml tople vode, plus više vode po potrebi
3 žlice suncokretovog ulja
2 velika pileća prsa bez kože, narezana
1 velika crvena i 1 velika zelena paprika, obje punjene, sa sjemenkama i narezane
1 narezani crveni luk
4 tortilje od brašna
sol; svježe mljeveni crni papar
Metoda pripreme:
Pomiješajte začine, začinsko bilje, chiptole paprike, pire od rajčice, šećer, limunov sok i vodu u blenderu. Blendajte na velikoj brzini dok ne postane glatko; a po potrebi dodajte još vode kako biste pomiješali sastojke.
Zagrijte 2 žlice ulja u iCook Woku na umjerenoj temperaturi. Dodajte piletinu i malo soli i papra te pirjajte oko 6-8 minuta. Izvadite iz woka.
U wok dodajte ostatak ulja, a zatim paprike, luk i prstohvat soli. Pirjajte 4-5 minuta dok ne omekšaju prije nego vratite piletinu u tavu.
Umiješajte pripremljeni umak iz 1. koraka. Stavite na laganu vatru i kuhajte polagano 3–4 minute dok se piletinu i povrće ne obloži umakom. Začinite po okusu solju i paprom.
Zagrijte tortilje u suhoj iCook tavi. Napunite piletinom i povrćem prije nego namotate tortilje i poslužite.