Odrezak od lososa na poriluku s rajčicama
Recepti
Jednostavan i ukusan ručak prepun Omega-3 masnih kiselina, pripremljen u samo 25 minuta.
Jednostavan i ukusan ručak prepun Omega-3 masnih kiselina, pripremljen u samo 25 minuta.
Priprema i vrijeme kuhanja: 25 min.
Sastojci:
2 velika poriluka, narezana, oprana i osušena
4 velike rajčice, s jezgrom i urezanim slovom x na donjoj strani
100 g šampinjona
2 žlice limunovog soka
2 žlice maslaca
150 ml povrtnog temeljca
4 fileta lososa bez kože, ~ 180 g svaki s kostima
2 žlice maslinovog ulja
meko zeleno bilje, npr. peršin, vlasac, estragon, itd., za ukrašavanje
sol i svježe mljeveni papar
Priprema:
Pržiti poriluk u iCook loncu za kuhanje od 1 litre u slanoj vodi 2-3 minute dok ne omekša. Izvadite iz vode u zdjelu ledene vode pomoću žličice s rupicama.
Ubacite rajčice u kipuću vodu 10-15 sekundi. Izvadite u zdjelu ledene vode pomoću žličice s rupicama.
Ostavite da se rajčice ohlade prije nego što ogulite koru, uklonite sjemenke i narežete ih na kockice. Očistite i narežite gljive i odmah ubacite u limunov sok.
Zagrijte maslac i temeljac od povrća u iCook većoj tavi za pirjanje na srednjoj temperaturi. Dodajte poriluk i lagano zagrijte.
Začinite filete lososa solju i paprom. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri i pržite lososa oko 3-4 minute sa svake strane dok ne postane čvrst na dodir i neprozirnog izgleda.
Dodajte kockice rajčice i narezane gljive na poriluk i zagrijte nekoliko minuta, zatim začinite.
Losos i povrće poslužite u toplim zdjelama i ukrasite nekim biljem.
Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili što ugodnije pretraživanje naše web-stranice. Kolačići su datoteke koje se pohranjuju u preglednik, a njima se koristi većina web-stranica kako bi personalizirale vaše korisničko iskustvo na internetu.
Ako nastavite s upotrebom naše web-stranice bez promjene postavki podrazumijeva se da ste suglasni s našom upotrebom kolačića.