Košarica (0) 0 Košarica

Nema proizvoda u košarici.

HVALA! VAŠI FAVORITI SU PREBAČENI ZA KUPOVINU

Naručivanje proizvoda
NAGRADE ZA USPJEH
© Stockfood

Salata od morskih plodova i povrća s pikantnim sojinim preljevom za salate

Recepti

Priprema i vrijeme kuhanja: 35 minuta

Porcije: 4

Sastojci za salatu od morskih plodova i povrća:

  1. 50 ml maslinovog ulja

  2. 100 g mahuna (vrhovi odrezani)

  3. 1 patlidžan, narezan na kockice

  4. 1 crvena paprika, bez sjemenki i sitno narezana

  5. 1 žuta paprika, bez sjemenki i sitno narezana

  6. 1 žlica sitno nasjeckanog češnjaka

  7. 1 žlica sitno nasjeckanog peršina

  8. 200 g oguljenih i očišćenih kozica

  9. 150 g opranih kolutića liganja

  10. 125 g kuhanih dagnji

  11. 1/2 soka od limuna

  12. sol i papar

Priprema:

  1. Zavrijte slanu vodu u iCook loncu od 3 l i kuhajte mahune 1–2 minute dok ne postanu mekane. Ocijedite i ohladite u ledenoj vodi.

  2. Zagrijte pola maslinovog ulja u velikoj iCook tavi ili loncu za kuhanje na umjerenoj temperaturi.

  3. Pržite kozice, kolutiće liganja i patlidžane s malo začina 3–4 minute, povremeno protresite i promiješajte.

  4. Minutu prije nego su skuhane kozice i lignje dodajte kuhano meso dagnji kako bi se zagrijalo. Uklonite s vatre i prebacite u posudu za pripremanje hrane.

  5. Dodajte papriku, mahune i dobro izmiješajte. Prelijte preostalim maslinovim uljem i limunovim sokom te začiniti po okusu.

  6. Stavite u zdjele za posluživanje i ukrasite nasjeckanim peršinom i vlascem. Poslužite odmah s pikantnim sojinim preljevom za salate.

Napomena: Ako želite, možete zamijeniti morske plodove piletinom. Ako vam ostane hrane, stavite ih u jednu od iCook posuda za pripremanje hrane od nehrđajućeg čelika. Nakon što svatko dovoljno pojede, posudu za pripremanje hrane možete jednostavno zatvoriti odgovarajućim poklopcem.

Za dodavanje posebnog okusa salati, isprobajte ovaj pikantni sojin preljev za salate.

© StockFood

Sastojci za pikantni sojin preljev za salate:

  1. 6 žlice maslinovog ulja

  2. 1 žlice umaka od soje

  3. 3 žlice bijelog vinskog octa

  4. 3/-4 žlice soka od limuna

  5. 1 nasjeckani crveni čili (što ga više stavite, preljev će biti pikantniji!)

  6. 1/2 češnja sitno nasjeckanog češnjaka

  7. 2 žlice meda

  8. sol i papar

Priprema:

  1. Pomiješajte sve sastojke u iCook posudi za pripremanje hrane.

  2. Polagano miješajte i po potrebi začinite solju i paprom.

Preuzmite ovaj recept ovdje kao PDF / kao ePub

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili što ugodnije pretraživanje naše web-stranice. Kolačići su datoteke koje se pohranjuju u preglednik, a njima se koristi većina web-stranica kako bi personalizirale vaše korisničko iskustvo na internetu.

Ako nastavite s upotrebom naše web-stranice bez promjene postavki podrazumijeva se da ste suglasni s našom upotrebom kolačića.

Razumijem