Priprema i vrijeme kuhanja: 35 minuta
Porcije: 4
Sastojci za salatu od morskih plodova i povrća:
50 ml maslinovog ulja
100 g mahuna (vrhovi odrezani)
1 patlidžan, narezan na kockice
1 crvena paprika, bez sjemenki i sitno narezana
1 žuta paprika, bez sjemenki i sitno narezana
1 žlica sitno nasjeckanog češnjaka
1 žlica sitno nasjeckanog peršina
200 g oguljenih i očišćenih kozica
150 g opranih kolutića liganja
125 g kuhanih dagnji
1/2 soka od limuna
sol i papar
Priprema:
Zavrijte slanu vodu u iCook loncu od 3 l i kuhajte mahune 1–2 minute dok ne postanu mekane. Ocijedite i ohladite u ledenoj vodi.
Zagrijte pola maslinovog ulja u velikoj iCook tavi ili loncu za kuhanje na umjerenoj temperaturi.
Pržite kozice, kolutiće liganja i patlidžane s malo začina 3–4 minute, povremeno protresite i promiješajte.
Minutu prije nego su skuhane kozice i lignje dodajte kuhano meso dagnji kako bi se zagrijalo. Uklonite s vatre i prebacite u posudu za pripremanje hrane.
Dodajte papriku, mahune i dobro izmiješajte. Prelijte preostalim maslinovim uljem i limunovim sokom te začiniti po okusu.
Stavite u zdjele za posluživanje i ukrasite nasjeckanim peršinom i vlascem. Poslužite odmah s pikantnim sojinim preljevom za salate.
Napomena: Ako želite, možete zamijeniti morske plodove piletinom. Ako vam ostane hrane, stavite ih u jednu od iCook posuda za pripremanje hrane od nehrđajućeg čelika. Nakon što svatko dovoljno pojede, posudu za pripremanje hrane možete jednostavno zatvoriti odgovarajućim poklopcem.
Za dodavanje posebnog okusa salati, isprobajte ovaj pikantni sojin preljev za salate.

Sastojci za pikantni sojin preljev za salate:
6 žlice maslinovog ulja
1 žlice umaka od soje
3 žlice bijelog vinskog octa
3/-4 žlice soka od limuna
1 nasjeckani crveni čili (što ga više stavite, preljev će biti pikantniji!)
1/2 češnja sitno nasjeckanog češnjaka
2 žlice meda
sol i papar
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke u iCook posudi za pripremanje hrane.
Polagano miješajte i po potrebi začinite solju i paprom.