Košarica (0) 0 Košarica

Nema proizvoda u košarici.

HVALA! VAŠI FAVORITI SU PREBAČENI ZA KUPOVINU

Naručivanje proizvoda
NAGRADE ZA USPJEH
© Shutterstock

Turski motani burek – tradicionalno poznat pod imenom Rulo Börek

Recepti

Razina težine: lako
Upotrijebljena oprema: tava za prženje iCook s premazom protiv prianjanja i promjera 30 cm, 5-dijelni komplet noževa iCook.
Ovaj lagani recept, koji se po želji može i prilagoditi, donosi nam Seval Karatay iz turskog grada Istanbula. Kako kaže, „Ovaj se burek zapravo peče u pećnici, no lakše je i ekonomičnije ako se pripremi u tavi.”

Sastojci za umak:

  1. 2 velika lista lisnatog tijesta kružnog oblika

  2. 2 jaja

  3. 5 –6 žlica jogurta

  4. ¼ šalice maslinovog ulja

  5. 1 – 2 žlice octa

Sastojci za punjenje: možete pripremiti razna punjenja. Evo što preporučuje Seval:

Sir:

  1. 200 – 250 g usitnjenog feta sira

  2. pola svežnja peršina i komorača, fino usitnjenog

  3. 1 žličica usitnjene crvene paprike

  4. Pomiješajte sve sastojke i smjesom napunite tijesto.

Špinat:

  1. 500 g špinata, opranog, fino usitnjenog i posoljenog

  2. 100 g usitnjenog feta sira

  3. sol, crni papar i timijan – po želji

  4. Pomiješajte sve sastojke i smjesom napunite tijesto.

Meso i povrće:

  1. 250 g mljevenog mesa

  2. 1 luk srednje veličine, sitno nasjeckan

  3. 1 poriluk srednje veličine, sitno nasjeckan

  4. 1 mrkva srednje veličine, naribana

  5. Pirjajte sve sastojke zajedno i dodajte im sol, crni papar i usitnjenu crvenu papriku prema želji. Kratko ostavite smjesu da se ohladi pa njome potom napunite tijesto.

Krumpir:

  1. 3 krumpira srednje veličine, naribana

  2. 1 luk srednje veličine, sitno nasjeckan

  3. Pirjajte ta dva sastojka i dodajte im sol, crni papar i usitnjenu crvenu papriku prema želji. Kratko ostavite smjesu da se ohladi pa njome potom napunite tijesto.

Način pripreme

  1. Dva lista lisnatog tijesta kružnog oblika presijecite napola.

  2. Pomiješajte jaja, jogurt, maslinovo ulje i ocat u zdjeli pa smjesu potom rasporedite na četiri polukružna lista tijesta.

  3. Pripremite željeno punjenje i po dovršetku stavite po četvrtinu smjese duž ravnog ruba tijesta. Tijesto potom smotajte.

  4. U tavu ulijte malo maslinova ulja pa potom na sredinu tave položite smotano tijesto slažući ga u spiralu. Iste korake primijenite za ostala tri lista tijesta nastavljajući pratiti spiralni oblik u tavi.

  5. Rasporedite preostali umak preko spiralno oblikovanog bureka. Tavu poklopite poklopcem pa pecite burek na najslabijoj vatri dok površina tijesta ne dobije zlatnosmeđu boju. Preokrenite burek s pomoću tanjura i zapecite ga s druge strane. Kada obje strane budu poprimile zlatnožutu boju, burek je spreman za posluživanje!

Preuzmite ovaj recept ovdje kao PDF / kao ePub

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili što ugodnije pretraživanje naše web-stranice. Kolačići su datoteke koje se pohranjuju u preglednik, a njima se koristi većina web-stranica kako bi personalizirale vaše korisničko iskustvo na internetu.

Ako nastavite s upotrebom naše web-stranice bez promjene postavki podrazumijeva se da ste suglasni s našom upotrebom kolačića.

Razumijem