Omiljeni proizvodi (0) 0 Omiljeni proizvodi

Vaš popis omiljenih proizvoda je prazan!

HVALA! VAŠI FAVORITI SU PREBAČENI ZA KUPOVINU

NAGRADE ZA USPJEH
© iStockphoto

Prejednostavni džem od malina

Recepti

Sastojci:

  1. 500 g svježih malina

  2. 800 g granuliranog bijelog šećera

Upotrijebljena oprema iz linije iCook: velika tava za pirjanje, lonac od 4 l i poklopac

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 120°C, a u tavu stavite šećer. Zagrijavajte ga pećnici 15 minuta.

  2. Stavite maline u lonac pa ih na jakoj vatri dovedite do ključanja. Izgnječite maline gnječilicom za krumpir dok se zagrijavaju, a potom kuhajte još minutu uz neprekidno miješanje. Savjet: ako džem radite za djecu, možete ga procijediti kroz cjedilo kako biste uklonili sjemenke prije prelaska na sljedeći korak.

  3. U lonac s malinama dodajte šećer i kuhajte dok se smjesa ne zgusne u gel. Obavite provjeru zgušnjavanja (pogledajte članak) kako biste bili sigurni da se džem zgusnuo.

  4. Maknite lonac s vatre i ostavite smjesu da se hladi 15 minuta. Povremeno ju promiješajte, potom pretočite u tople teglice, čvrsto zatvorite i ostavite da se ohladi.

Preuzmite ovaj recept ovdje kao PDF / kao ePub

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili što ugodnije pretraživanje naše web-stranice. Kolačići su datoteke koje se pohranjuju u preglednik, a njima se koristi većina web-stranica kako bi personalizirale vaše korisničko iskustvo na internetu.

Ako nastavite s upotrebom naše web-stranice bez promjene postavki podrazumijeva se da ste suglasni s našom upotrebom kolačića.

Razumijem