Omiljeni proizvodi (0) 0 Omiljeni proizvodi

Vaš popis omiljenih proizvoda je prazan!

HVALA! VAŠI FAVORITI SU PREBAČENI ZA KUPOVINU

NAGRADE ZA USPJEH
© iStockphoto

Džem od šljiva i cimeta

Recepti

Sastojci:

  1. 2 kg šljiva, očišćenih od koštica i krupno narezanih

  2. 200 ml mlake vode

  3. 2 kg granuliranog bijelog šećera

  4. 2 žličice usitnjenog cimeta

  5. 1 žlica limunovog soka

Upotrijebljena oprema iz linije iCook: lonac s poklopcem od 8 l

Priprema:

  1. Narezane šljive stavite u veliki lonac i dodajte vodu. Neka smjesa lagano prokuha pa ju ostavite još 10 minuta dok šljive omekšaju. Dodajte šećer, cimet i limunov sok, pa pustite da se šećer polako otopi, ne dovodeći smjesu do ključanja.

  2. Pojačajte vatru kako bi džem doveli do jakog ključanja, pa ga ostavite da ključa pet minuta. Izvadite tanjurić iz zamrzivača i obavite provjeru zgušnjavanja (pogledajte članak). Ako se još ne bora, nastavite kuhati na jakoj vatri još nekoliko minuta pa ponovno provjerite.

  3. Maknite lonac s vatre i ostavite smjesu da se hladi 15 minuta. Džem povremeno miješajte – time ćete spriječiti taloženje grudica voća na dno teglica. Pretočite u tople teglice, čvrsto zatvorite i ostavite da se ohladi.

Preuzmite ovaj recept ovdje kao PDF /kao ePub

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili što ugodnije pretraživanje naše web-stranice. Kolačići su datoteke koje se pohranjuju u preglednik, a njima se koristi većina web-stranica kako bi personalizirale vaše korisničko iskustvo na internetu.

Ako nastavite s upotrebom naše web-stranice bez promjene postavki podrazumijeva se da ste suglasni s našom upotrebom kolačića.

Razumijem