Omiljeni proizvodi (0) 0 Omiljeni proizvodi

Vaš popis omiljenih proizvoda je prazan!

HVALA! VAŠI FAVORITI SU PREBAČENI ZA KUPOVINU

NAGRADE ZA USPJEH
© iStockphoto

Slasna marmelada od naranče

Recepti

Sastojci:

  1. 900 g organski uzgojenih naranči (4 – 6 komada)

  2. 1 limun, iscijeđen i sitno naribana korica

  3. 1,5 l vode

  4. 1,7 kg granuliranog bijelog šećera

Upotrijebljena oprema iz linije iCook: lonac s poklopcem od 8 l

Priprema:

  1. Operite naranče i limun i narežite naranče na ploške od 2,5 mm. Savjet: upotrijebite mandolinu kako biste postigli precizno tanke ploške. Dok režete, također obavezno uklonite koštice.

  2. Složite tanko narezane naranče i izrežite ih na četvrtine. Stavite ih u lonac pa dodajte limunovu koru i sok te vodu. Postavite lonac na jaku vatru i kuhajte 10 minuta.

  3. Potom smanjite vatru kako bi smjesa lagano kuhala još 40 minuta ili dok voće potpuno omekša. Obavezno često miješajte za vrijeme kuhanja.

  4. Pojačajte vatru kako bi smjesa opet jako proključala i potom dodajte šećer. Neprestano miješajte smjesu od 15 do 20 minuta dok ne potamni. Naposljetku izvadite tanjurić iz zamrzivača i obavite provjeru zgušnjavanja (pogledajte članak).

  5. Maknite lonac s vatre i ostavite smjesu da se hladi 15 minuta. Povremeno ju promiješajte, potom pretočite u tople teglice, čvrsto zatvorite i ostavite da se ohladi.

Preuzmite ovaj recept ovdje kao PDF / kao ePub

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili što ugodnije pretraživanje naše web-stranice. Kolačići su datoteke koje se pohranjuju u preglednik, a njima se koristi većina web-stranica kako bi personalizirale vaše korisničko iskustvo na internetu.

Ako nastavite s upotrebom naše web-stranice bez promjene postavki podrazumijeva se da ste suglasni s našom upotrebom kolačića.

Razumijem