Sastojci:
900 g organski uzgojenih naranči (4 – 6 komada)
1 limun, iscijeđen i sitno naribana korica
1,5 l vode
1,7 kg granuliranog bijelog šećera
Upotrijebljena oprema iz linije iCook: lonac s poklopcem od 8 l
Priprema:
Operite naranče i limun i narežite naranče na ploške od 2,5 mm. Savjet: upotrijebite mandolinu kako biste postigli precizno tanke ploške. Dok režete, također obavezno uklonite koštice.
Složite tanko narezane naranče i izrežite ih na četvrtine. Stavite ih u lonac pa dodajte limunovu koru i sok te vodu. Postavite lonac na jaku vatru i kuhajte 10 minuta.
Potom smanjite vatru kako bi smjesa lagano kuhala još 40 minuta ili dok voće potpuno omekša. Obavezno često miješajte za vrijeme kuhanja.
Pojačajte vatru kako bi smjesa opet jako proključala i potom dodajte šećer. Neprestano miješajte smjesu od 15 do 20 minuta dok ne potamni. Naposljetku izvadite tanjurić iz zamrzivača i obavite provjeru zgušnjavanja (pogledajte članak).
Maknite lonac s vatre i ostavite smjesu da se hladi 15 minuta. Povremeno ju promiješajte, potom pretočite u tople teglice, čvrsto zatvorite i ostavite da se ohladi.