iCook posuđe koje se koristi:vaš omiljeni nož iz iCook kompleta od 5 noževa, tava s poklopcem (25 cm), lonac s poklopcem od 3 litre i blender
Sastojci:
-
300 g smrznutog mladog graška
-
20 g lišća metvice
-
100 g lišća špinata
-
1 poprženi luk, sitno nasjeckan
-
3-4 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
-
100 ml tučenog vrhnja
-
300 ml vašeg omiljenog bujona
-
4 kriške kruha
-
3 žlice maslinovog ulja
-
1 žlica limunovog soka
-
1 žlica balzamičnog octa
Recept:
-
Ulijte malo maslinovog ulja u posudu i uključite štednjak na srednju temperaturu. Nakon što se ulje ugrije, dodajte luk i miješajte dok ne omekša.
-
Dodajte smrznuti grašak, špinat i metvicu. Čvrsto zatvorite poklopac posude kako biste omogućili VITALOK proces. Smanjite na najnižu temperaturu i ostavite 10 minuta – ne zaboravite da tijekom kuhanja ne skidate poklopac.
-
Dok se povrće kuha, odrežite koricu na kruhu te ga narežite na male kriške od 2 cm. Stavite ih u tavu na srednju temperaturu i prepecite.
-
U maloj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, sitno nasjeckani češnjak, limunov sok, balzamični ocat te sol i papar. Kad spojite sve ove sastojke, prelijte ih po prepečenim kockicama kruha i kuhajte dok tekućina ne ispari.
-
Nakon što se povrće kuhalo 10 minuta, uklonite poklopac i dodajte vrući bujon i vrhnje. Izmiješajte ručnim mikserom dok juha ne postane glatka i kremasta – ili ako pravite manju porciju ove juhe, izmiješajte je u iCook blenderu.
-
Poslužite juhu sa žlicom punom vrhnja i prepečenim kockicama kruha. Uživajte!