iCook posuđe koje se koristi:vaš omiljeni nož iz iCook kompleta od 5 noževa, lonac s poklopcem od 3 litre i veća tava za pirjanje s poklopcem
Sastojci za umak:
2 rajčice
maslinovo ulje
2 popržena luka, sitno nasjeckana
3 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
sol, papar i oregano
Sastojci za glavno jelo:
1 patlidžan
1 tikvica
2 rajčice
5–6 šampinjona
200 g svježeg sira mozzarella
Recept:
Za umak blanširajte dvije rajčice kako biste lako uklonili koru. Nakon što je kora uklonjena, narežite rajčice. Zatim lonac stavite na srednju temperaturu i dodajte maslinovo ulje, luk i češnjak. Kuhajte luk dok ne omekša, a zatim dodajte rajčice. Začinite solju, paprom i osušenim origanom po vašem ukusu.
Zatvorite poklopac vaše lonca kako biste omogućili aktiviranje VITALOK sustava. Namjestite na najnižu temperaturu i ostavite kuhati 10 minuta.
Preostalo povrće i mozzarellu sitno narežite na komadiće debljine približno 9 mm. . Mozzarella može biti malo deblja.
Nakon što se umak kuhao 10 minuta, polovicu prelijte u lonac, a zatim rasporedite komadiće povrća i sira. Nakon što ih sve stavite na svoje mjesto, dodajte preostali umak na vrh i pričvrstite poklopac na loncu. Postavite na najnižu temperaturu i kuhajte 10 minuta ili dok povrće ne postane mekano i kuhano – nemojte zaboravite držati poklopljenim za vrijeme kuhanja kako bi povrće moglo zadržati hranjive tvari.
Poslužite jelo dok je toplo i uživajte!