iCook posuđe koje se koristi:tava s poklopcima (25 cm), zdjele za miješanje od nehrđajućeg čelika - 1 litra, blender i lonac od 1 litre
Sastojci za palačinke:
2 jaja
500 ml mlijeka
2 žlice biljnog ulja
1 žlica šećera
200 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
prstohvat soli
Sastojci za nadjev:
30 g oraha
500 g svježeg sira
2 pune žlice meda
Sastojci za umak od bobica:
300 g smrznutih miješanih bobica
3 žlica narančinog soka
Priprema:
Za pripremu palačinki, u velikoj posudi umiješajte jaja, šećer i sol dok smjesa ne postane lagana i pahuljasta. Dodajte biljno ulje i mlijeko i dobro umutite.
Nakon što se tekuća smjesa dobro sjedini, dodajte prašak za pecivo i postepeno dodajte brašno pomoću sita kako se ne bi stvorile grudice. Dobro umutite dok ne postignete glatku smjesu.
Sada kada je vaše tijesto spremno, zagrijte tavu na srednjoj temperaturi i namažite je biljnim uljem. Na vruću tavu ulijte malu količinu tijesta i razvucite je tako da je površine tave prekrivena u tankom ravnomjernom sloju.
Pecite palačinku na srednjoj temperaturi oko minutu ili dok ne dobije zlatno smeđu boju. Prevrnite je lopaticom i pecite još pola minute. Nastavite peći dok ne potrošite tijesto. Stavite svoje palačinke sa strane.
Kako biste pripremili nadjev, orahe stavite u blender i miješajte dok ne postanu grubo usitnjeni. Dodajte svježi sir i med te nastavite miješati dok se dobro ne spoji. Stavite sa strane.
Za pripremu umaka od bobica, zagrijte svoju tavu na srednjoj temperaturi a bobice i sok stavite unutra. Kada se bobice počnu pirjati smanjite na nisku temperaturu i ostavite da se pirja pet minuta ili dok bobice ne dobiju oblik umaka. Stavite sa strane.
Donesite svoje palačinke i nadjev. Kako biste pripremili svoj nalysnyky u obliku kuverte, ravnomjerno nanesite sloj nadjeva sa svježim sirom preko gornje četvrtine palačinke i zatim preklopite desnu i lijevu stranu palačinke prema sredini. Uzmite gornju četvrtinu ili palačinku s nadjevom i zamotajte.
Na kraju prelijte topli preljev od bobica preko nalysnykysa i poslužite sa suhim marelicama ili grožđicama. Uživajte!