Košarica (0) 0 Košarica

Nema proizvoda u košarici.

HVALA! VAŠI FAVORITI SU PREBAČENI ZA KUPOVINU

Naručivanje proizvoda
NAGRADE ZA USPJEH
© Shutterstock

Slatki nalysnyky – ukrajinske palačinke

Recepti


iCook posuđe koje se koristi:tava s poklopcima (25 cm), zdjele za miješanje od nehrđajućeg čelika - 1 litra, blender i lonac od 1 litre


Sastojci za palačinke:

  1. 2 jaja

  2. 500 ml mlijeka

  3. 2 žlice biljnog ulja

  4. 1 žlica šećera

  5. 200 g glatkog brašna

  6. 1 žličica praška za pecivo

  7. prstohvat soli

Sastojci za nadjev:

  1. 30 g oraha

  2. 500 g svježeg sira

  3. 2 pune žlice meda


Sastojci za umak od bobica:

  1. 300 g smrznutih miješanih bobica

  2. 3 žlica narančinog soka


Priprema:

  1. Za pripremu palačinki, u velikoj posudi umiješajte jaja, šećer i sol dok smjesa ne postane lagana i pahuljasta. Dodajte biljno ulje i mlijeko i dobro umutite.

  2. Nakon što se tekuća smjesa dobro sjedini, dodajte prašak za pecivo i postepeno dodajte brašno pomoću sita kako se ne bi stvorile grudice. Dobro umutite dok ne postignete glatku smjesu.

  3. Sada kada je vaše tijesto spremno, zagrijte tavu na srednjoj temperaturi i namažite je biljnim uljem. Na vruću tavu ulijte malu količinu tijesta i razvucite je tako da je površine tave prekrivena u tankom ravnomjernom sloju.

  4. Pecite palačinku na srednjoj temperaturi oko minutu ili dok ne dobije zlatno smeđu boju. Prevrnite je lopaticom i pecite još pola minute. Nastavite peći dok ne potrošite tijesto. Stavite svoje palačinke sa strane.

  5. Kako biste pripremili nadjev, orahe stavite u blender i miješajte dok ne postanu grubo usitnjeni. Dodajte svježi sir i med te nastavite miješati dok se dobro ne spoji. Stavite sa strane.

  6. Za pripremu umaka od bobica, zagrijte svoju tavu na srednjoj temperaturi a bobice i sok stavite unutra. Kada se bobice počnu pirjati smanjite na nisku temperaturu i ostavite da se pirja pet minuta ili dok bobice ne dobiju oblik umaka. Stavite sa strane.

  7. Donesite svoje palačinke i nadjev. Kako biste pripremili svoj nalysnyky u obliku kuverte, ravnomjerno nanesite sloj nadjeva sa svježim sirom preko gornje četvrtine palačinke i zatim preklopite desnu i lijevu stranu palačinke prema sredini. Uzmite gornju četvrtinu ili palačinku s nadjevom i zamotajte.

  8. Na kraju prelijte topli preljev od bobica preko nalysnykysa i poslužite sa suhim marelicama ili grožđicama. Uživajte!

Preuzmite ovaj recept ovdje kao PDF / kao ePub

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili što ugodnije pretraživanje naše web-stranice. Kolačići su datoteke koje se pohranjuju u preglednik, a njima se koristi većina web-stranica kako bi personalizirale vaše korisničko iskustvo na internetu.

Ako nastavite s upotrebom naše web-stranice bez promjene postavki podrazumijeva se da ste suglasni s našom upotrebom kolačića.

Razumijem