Košarica (0) 0 Košarica

Nema proizvoda u košarici.

HVALA! VAŠI FAVORITI SU PREBAČENI ZA KUPOVINU

Naručivanje proizvoda
NAGRADE ZA USPJEH
© Stockfood

Bakalar punjen bademom s pečenim krumpirom

Recepti


Sastojci:

Punjenje od badema

  1. 2 češnja češnjaka, mljevena

  2. ½ malog crvenog luka, sitno nasjeckanog

  3. 3 žlice maslinovog ulja

  4. 300 g integralnog kruha, nasjeckanog na komade od 1-2 cm

  5. 2 žlice vlasca, nasjeckanog

  6. ½ žličice mrvljenog papra

  7. 3 žlice sušenog estragona (ili kopra ili bosiljka)

  8. 60 g maslaca, otopljenog

  9. 30 – 50 ml tople vode

  10. 60 g badema, nasjeckanih i prženih

Riba

  1. 4 filea bakalara

  2. 8 – 10 listića slanine (po izboru)

  3. sol i limun kao začin

Pečeni krumpir

  1. 680 g mladog krumpira, u polutkama

  2. 1 žličica luka u prahu

  3. 1 žličica češnjaka u prahu

  4. 3 – 4 prstohvata soli

  5. 2 žlice neslanog maslaca

  6. 1 žlica maslinovog ulja

  7. 250 ml hladne vode


Priprema:

Punjenje od badema:

  1. Pirjajte češnjak i luk na maslinovom ulju tako da omekšaju ali ne posmeđe, a potom ih uklonite s vatre i pomiješajte s ostalim sastojcima punjenja.

Bakalar:

  1. Isperite filee bakalara pod hladnom vodom i osušite kuhinjskim papirom.

  2. Punjenje ravnomjerno raspodijelite preko svakog filea bakalara, ostavljajući 2 cm razmaka s donjem rubu.

  3. Umotajte filee u role i prema potrebi ih učvrstite čačkalicom. Po izboru: razdvojite listiće slanine i čvrsto ih ovijte oko bakalara.

  4. Postavite role filea u tavu za prženje iCook s premazom protiv prianjanja, promjera 30 cm, pa tavu poklopite poklopcem. Ostavite 1 – 2 cm prostora između filea radi bolje cirkulacije zraka.

  5. Držite punjeni bakalar na vatri 8 – 12 minuta s jedne strane, a potom ga okrenite i držite na vatri dodatnih 8 – 12 minuta.

Krumpir

  1. Stavite krumpir u lonac za kuhanje iCook od 4 l za kuhanje namirnica na pari, prelijte ga s 250 ml hladne vode i kuhajte 15 minuta. Iscijedite ga i stavite po strani.

  2. Na srednjoj vatri zagrijte tavu za prženje iCook s premazom protiv prianjanja, promjera 25 cm, pa u nju stavite maslac i maslinovo ulje. Kad se maslac otopi, dodajte mladi krumpir i miješajte.

  3. Pospite krumpir češnjakom u prahu i lukom u prahu, nježno promiješajte i potom pržite na srednjoj vatri tako da prah potamni i stvrdne se.

  4. Začinite solju i paprom prema želji, pa ostavite da se hladi 15 minuta prije posluživanja.

Preuzmite ovaj recept ovdje kao PDF / kao ePub

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili što ugodnije pretraživanje naše web-stranice. Kolačići su datoteke koje se pohranjuju u preglednik, a njima se koristi većina web-stranica kako bi personalizirale vaše korisničko iskustvo na internetu.

Ako nastavite s upotrebom naše web-stranice bez promjene postavki podrazumijeva se da ste suglasni s našom upotrebom kolačića.

Razumijem