Sastojci:
Punjenje od badema
-
2 češnja češnjaka, mljevena
-
½ malog crvenog luka, sitno nasjeckanog
-
3 žlice maslinovog ulja
-
300 g integralnog kruha, nasjeckanog na komade od 1-2 cm
-
2 žlice vlasca, nasjeckanog
-
½ žličice mrvljenog papra
-
3 žlice sušenog estragona (ili kopra ili bosiljka)
-
60 g maslaca, otopljenog
-
30 – 50 ml tople vode
-
60 g badema, nasjeckanih i prženih
Riba
-
4 filea bakalara
-
8 – 10 listića slanine (po izboru)
-
sol i limun kao začin
Pečeni krumpir
-
680 g mladog krumpira, u polutkama
-
1 žličica luka u prahu
-
1 žličica češnjaka u prahu
-
3 – 4 prstohvata soli
-
2 žlice neslanog maslaca
-
1 žlica maslinovog ulja
-
250 ml hladne vode
Priprema:
Punjenje od badema:
-
Pirjajte češnjak i luk na maslinovom ulju tako da omekšaju ali ne posmeđe, a potom ih uklonite s vatre i pomiješajte s ostalim sastojcima punjenja.
Bakalar:
-
Isperite filee bakalara pod hladnom vodom i osušite kuhinjskim papirom.
-
Punjenje ravnomjerno raspodijelite preko svakog filea bakalara, ostavljajući 2 cm razmaka s donjem rubu.
-
Umotajte filee u role i prema potrebi ih učvrstite čačkalicom. Po izboru: razdvojite listiće slanine i čvrsto ih ovijte oko bakalara.
-
Postavite role filea u tavu za prženje iCook s premazom protiv prianjanja, promjera 30 cm, pa tavu poklopite poklopcem. Ostavite 1 – 2 cm prostora između filea radi bolje cirkulacije zraka.
-
Držite punjeni bakalar na vatri 8 – 12 minuta s jedne strane, a potom ga okrenite i držite na vatri dodatnih 8 – 12 minuta.
Krumpir
-
Stavite krumpir u lonac za kuhanje iCook od 4 l za kuhanje namirnica na pari, prelijte ga s 250 ml hladne vode i kuhajte 15 minuta. Iscijedite ga i stavite po strani.
-
Na srednjoj vatri zagrijte tavu za prženje iCook s premazom protiv prianjanja, promjera 25 cm, pa u nju stavite maslac i maslinovo ulje. Kad se maslac otopi, dodajte mladi krumpir i miješajte.
-
Pospite krumpir češnjakom u prahu i lukom u prahu, nježno promiješajte i potom pržite na srednjoj vatri tako da prah potamni i stvrdne se.
-
Začinite solju i paprom prema želji, pa ostavite da se hladi 15 minuta prije posluživanja.