Košarica (0) 0 Košarica

Nema proizvoda u košarici.

HVALA! VAŠI FAVORITI SU PREBAČENI ZA KUPOVINU

Naručivanje proizvoda
NAGRADE ZA USPJEH
© Shutterstock

Odrezak sa smjesom gorgonzole, maslaca i začinskog bilja te pireom od muškatne tikve i krumpira

Recepti

Sastojci:

Smjesa gorgonzole, maslaca i začinskog bilja:

  1. 4 žlice maslaca, omekšalog

  2. 4 žlice gorgonzole

  3. 1 žlica svježeg peršina, nasjeckanog

Odrezak:

  1. 4 ribeye ili drugačija odreska po želji

  2. sol i mljeveni papar

  3. maslinovo ulje

Pire:

  1. 1,4 kg muškatne tikve

  2. 1,4 kg brašnastog krumpira

  3. 1 žličica soli

  4. 250 ml smjese punomasnog mlijeka i vrhnja (ili samo vrhnja ili mlijeka, prema želji)

  5. 150 g neslanog maslaca

  6. 2 žlice vlasca, nasjeckanog

  7. 1 žlica kadulje, nasjeckane

Priprema:

Smjesa gorgonzole, maslaca i začinskog bilja:

  1. Pomiješajte maslac, gorgonzolu i svježi peršin u kremastu smjesu.

  2. Na svaki odrezak stavite jednu žlicu smjese gorgonzole, maslaca i začinskog bilja pa pustite da se otopi preko rubova tijekom posluživanja.

Odrezak

  1. Začinite obje strane odreska solju i mrvljenim paprom. Svaki odrezak umotajte u prianjajuću poliju i stavite u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći. Napomena: pustite da meso dođe na sobnu temperaturu 30 minuta prije pripreme.

  2. Zagrijte veću tavu za pirjanje iCook s poklopcem na srednjoj vatri. Kada u tavu stavite kapljicu vode i ta kapljica po njoj „pleše”, tava je dovoljno zagrijana.

  3. Poškropite dno tave maslinovim uljem i pazite da se dobro zagrije.

  4. Svaki od odrezaka stavite u tavu i pržite na srednjoj vatri dvije minute. Okrenite odrezak i pržite ga s druge strane još dvije minute. Provjerite je li gotov pa po potrebi pržite još malo.

  5. Maknite odrezak s vatre i ostavite ga da da odleži pet minuta.

Pire:

  1. Ogulite krumpir i muškatnu tikvu i izvadite sjemenke iz tikve, pa oboje nasjeckajte na kockice od 2 cm.

  2. Stavite muškatnu tikvu i krumpir u lonac za kuhanje iCook od 4 l za kuhanje namirnica na pari, prelijte ih vodom, dodajte 1 žličicu soli i pustite da voda zakuha. Neka lagano kuha 10 minuta ili dok vilica ne bude lagano ulazila u krumpir i tikvu. Kada je gotovo, iscijedite.

  3. Prebacite tikvu i krumpir u blender i miješajte dok ne omekšaju.

  4. Dodajte maslac i miješajte dok se ne otopi. Dodajte smjesu vrhnja i punomasnog mlijeka i miješajte dok se svi sastojci ne stope. Dodajte nasjeckani vlasac i kadulju pa začinite solju i paprom prema želji.

Prijedlog za posluživanje: po izboru kao prilog pripremite svježe zelene mahune na pari, za više boje i okusa.


Preuzmite ovaj recept ovdje kao PDF / kao ePub

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili što ugodnije pretraživanje naše web-stranice. Kolačići su datoteke koje se pohranjuju u preglednik, a njima se koristi većina web-stranica kako bi personalizirale vaše korisničko iskustvo na internetu.

Ako nastavite s upotrebom naše web-stranice bez promjene postavki podrazumijeva se da ste suglasni s našom upotrebom kolačića.

Razumijem