Sastojci:
-
Voda i 2 žlice soli
-
500 g patliđana narezanog na kriške debljine 5 mm
-
150 ml suncokretovog ili maslinovog ulja
-
1 veliki luk, nasjeckan
-
2 češnja češnjaka, protisnuti
-
1 žličica kumina u prahu
-
1 žličica crvene čili paprike u prahu
-
1 žličica garam masale
-
Sol za okus
-
1/2 žličice kurkume u prahu
-
1 žličica korijandra u prahu
-
1 žličica crvene čili paprike u listićima
-
15 listova curryja
-
5 baburastih crvenih čili papričica (Boriya Mirch)
-
1 žličica sjemenki kumina
-
500 g čvrstog jogurta
-
120 ml vode
-
1 svežanj svježeg korijandra, nasjeckan
Priprema:
-
Otopite sol u vodi u iCook zdjeli za miješanje od nehrđajućeg čelika od 3 litre. Dodajte kriške patliđana i namačite ih u slanoj vodi 15 minuta. Potom ih izvadite i osušite kuhinjskim papirom.
-
Zagrijte 40 ml ulja u većoj iCook tavi za pirjanje i pržite kriške patliđana dok ne poprime zlatnosmeđu boju.
-
Zagrijte 100 ml ulja u 7-slojnom woku od nehrđajućeg čelika ili tavi za prženje pa pržite luk dok ne poprimi zlatnosmeđu boju. Dodajte protisnute češnje češnjaka, kumin u prahu, crvenu čili papriku u prahu i crvenu čili papriku u listićima pa miješajte 2 minute.
-
Dodajte vodu, promiješajte i pustite da voda zakuha. Poklopite i kuhajte 2-3 minute. Pojačajte vatru i nastavite kuhati dok se ulje ne odvoji.
-
Ulijte jogurt u zdjelu za miješanje od 2 litre i dobro ga promiješajte.
-
Zagrijte preostalo ulje u manjoj tavi za pirjanje pa dodajte sjemenke kumina, baburaste crvene čili papričice i listove curryja pa pržite uz miješanje 1-2 minute.
-
Pržene začine dodajte u jogurt i pažljivo promiješajte.
-
Za posluživanje dodajte umak, patliđane i jogurt u slojevima. Ukrasite smrvljenim crvenim čili papričicama i sjeckanim korijandrom. Poslužite s rižom kuhanom na pari.