Košarica (0) 0 Košarica

Nema proizvoda u košarici.

HVALA! VAŠI FAVORITI SU PREBAČENI ZA KUPOVINU

Naručivanje proizvoda
NAGRADE ZA USPJEH
© © StockFood

Pakistanski patliđan s umakom od jogurta

Recepti


Sastojci:

  1. Voda i 2 žlice soli

  2. 500 g patliđana narezanog na kriške debljine 5 mm

  3. 150 ml suncokretovog ili maslinovog ulja

  4. 1 veliki luk, nasjeckan

  5. 2 češnja češnjaka, protisnuti

  6. 1 žličica kumina u prahu

  7. 1 žličica crvene čili paprike u prahu

  8. 1 žličica garam masale

  9. Sol za okus

  10. 1/2 žličice kurkume u prahu

  11. 1 žličica korijandra u prahu

  12. 1 žličica crvene čili paprike u listićima

  13. 15 listova curryja

  14. 5 baburastih crvenih čili papričica (Boriya Mirch)

  15. 1 žličica sjemenki kumina

  16. 500 g čvrstog jogurta

  17. 120 ml vode

  18. 1 svežanj svježeg korijandra, nasjeckan


Priprema:

  1. Otopite sol u vodi u iCook zdjeli za miješanje od nehrđajućeg čelika od 3 litre. Dodajte kriške patliđana i namačite ih u slanoj vodi 15 minuta. Potom ih izvadite i osušite kuhinjskim papirom.

  2. Zagrijte 40 ml ulja u većoj iCook tavi za pirjanje i pržite kriške patliđana dok ne poprime zlatnosmeđu boju.

  3. Zagrijte 100 ml ulja u 7-slojnom woku od nehrđajućeg čelika ili tavi za prženje pa pržite luk dok ne poprimi zlatnosmeđu boju. Dodajte protisnute češnje češnjaka, kumin u prahu, crvenu čili papriku u prahu i crvenu čili papriku u listićima pa miješajte 2 minute.

  4. Dodajte vodu, promiješajte i pustite da voda zakuha. Poklopite i kuhajte 2-3 minute. Pojačajte vatru i nastavite kuhati dok se ulje ne odvoji.

  5. Ulijte jogurt u zdjelu za miješanje od 2 litre i dobro ga promiješajte.

  6. Zagrijte preostalo ulje u manjoj tavi za pirjanje pa dodajte sjemenke kumina, baburaste crvene čili papričice i listove curryja pa pržite uz miješanje 1-2 minute.

  7. Pržene začine dodajte u jogurt i pažljivo promiješajte.

  8. Za posluživanje dodajte umak, patliđane i jogurt u slojevima. Ukrasite smrvljenim crvenim čili papričicama i sjeckanim korijandrom. Poslužite s rižom kuhanom na pari.

Povezani sadržaj

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili što ugodnije pretraživanje naše web-stranice. Kolačići su datoteke koje se pohranjuju u preglednik, a njima se koristi većina web-stranica kako bi personalizirale vaše korisničko iskustvo na internetu.

Ako nastavite s upotrebom naše web-stranice bez promjene postavki podrazumijeva se da ste suglasni s našom upotrebom kolačića.

Razumijem