Sastojci:
2 cikle
3 krumpira
3 mrkve
230 g filea haringe
2 slatko-kisele jabuke
1 luk, očišćen i nasjeckan
2 jaja
200 g majoneze
nekoliko listova peršina
Priprema:
Iscijedite file haringe.
Kuhajte ciklu 30 – 40 minuta u plitkom loncu od 3 litre, a krumpir i mrkve 20 – 25 minuta u plitkom loncu od 2 litre. Ostavite povrće da se hladi.
Skuhajte jaja utvrdo u plitkom loncu od 1 litre. Ostavite po strani da se hladi.
Ogulite krumpire i cikle. Nosite kuhinjske rukavice kako biste zaštitili ruke od mrlja.
iCook kompletom od 5 noževa nasjeckajte file haringe, krumpire, mrkve i jabuke (kockice od oko 0,5 cm).
Skinite ljuske s jaja, pa naribajte jaja iCook velikim ribežom. Zatvorite ih u posudu za miješanje od nehrđajućeg čelika s poklopcem i stavite u hladnjak.
Naribajte cikle.
Složite sloj krumpira u posudu za posluživanje pa ga prelijte majonezom. Potom na njega stavite sloj haringe i luka, pa dodajte sol i majonezu. Povrh njega stavite slojeve mrkve i cikle, pa dodajte sol i majonezu. Zadnji sloj čine jabuke.
Poravnajte rubove, pa vrh i bočne stranice premažite majonezom. Pokrijte prianjajućom folijom i stavite u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći.
Prije posluživanja pospite ribanim jajima i listićima peršina.