Košarica (0) 0 Košarica

Nema proizvoda u košarici.

HVALA! VAŠI FAVORITI SU PREBAČENI ZA KUPOVINU

Naručivanje proizvoda
NAGRADE ZA USPJEH
© Shutterstock

Indijski pileći biryani

Recepti

Basmati riža – sastojci:

  1. 200 g basmati riže

  2. 2 litre vode

  3. 1 mali lovorov list

  4. 5 cm štapića cimeta

  5. 3 zelene komuške kardamoma

Riža – priprema:

  1. Isperite rižu nekoliko puta dok voda od ispiranja ne bude čista. Namačite 20 minuta u zdjeli za miješanje od 2 litre. Iscijedite vodu.

  2. Zakuhajte 2 litre vode u plitkom loncu od 3 litre. U vodu dodajte list lovora, kardamom i češnje češnjaka.

  3. Kada voda zakuha, dodajte malo soli i iscijeđenu rižu.

  4. Kuhajte 15 minuta, odnosno dok ne bude gotovo. Iscijedite u cjedilu, a velike komade začina bacite ili ostavite u riži.

Pileći biryani – sastojci:

  1. 500 – 600 g piletine (mješavina bataka i prsa)

  2. 3 žlice ulja

  3. Sol za okus

  4. 2 srednje velika luka, tanko nasjeckana

  5. 1 zvjezdasti anis

  6. Prstohvat šafrana namočen u 3 žličice mlijeka i 1 žličici pročišćenog maslaca

  7. 3 zelena kardamoma

  8. 1 crni kardamom

  9. 1 lovorov list

  10. 4 češnja češnjaka

  11. 2,5 cm štapića cimeta

  12. ½ žličice sjemenki kumina

  13. 1 žlica paste od đumbira i češnjaka

  14. ¼ žličice kurkume u prahu

  15. 2 biryani masale ili pilećeg masala u prahu

  16. ¾ do 1 žličica crvene čili paprike u prahu

  17. 1 šalica jogurta

  18. 1 šaka listova metvice, sitno nasjeckanih

  19. 1 šaka listova korijandra, sitno nasjeckanih

Pileći biryani – priprema:

  1. Dok se riža kuha, pirjajte luk na ulju u loncu za kuhanje iCook od 4 l za kuhanje namirnica na pari. Kada dobije zlatnu boju, odvojite ¼ na stranu, u zdjelu.

  2. Smanjite vatru i pirjajte list lovora, zvjezdasti anis, sjemenke kumina, češnje češnjaka i kardamom s ostatkom prženog luka u loncu za kuhanje.

  3. Dodajte pastu od đumbira i češnjaka i pržite dok ne nestane miris sirovih namirnica.

  4. Dodajte komade piletine i pržite na srednjoj vatri dok ne pobijele.

  5. Pospite ostatkom začina – solju, masalom, kurkumom i crvenom čili paprikom u prahu. Dobro promiješajte. Poklopite i kuhajte na slaboj odnosno srednjoj vatri 4 minute.

  6. Prelijte jogurtom i dobro promiješajte. Poklopite i kuhajte na srednjoj vatri sve dok se meso ne skuha ko kraja, a curry ne gusne. Dodajte soli po želji.

Kombiniranje piletine i riže:

  1. Namastite lonac s poklopcem od 8 litara i zagrijte pećnicu na 180 °C.

  2. U lonac složite kuhanu piletinu i na nju stavite pola usitnjenih listova metvice.

  3. Kuhanu rižu ravnomjerno rasporedite po piletini. Po njoj pospite ¼ prženog luka, preostale listove metvice i korijandra te namočeni šafran.

  4. Dobro poklopite lonac poklopcem i pecite 20 – 25 minuta.

  5. Pileći biryani poslužite s jogurtom.

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili što ugodnije pretraživanje naše web-stranice. Kolačići su datoteke koje se pohranjuju u preglednik, a njima se koristi većina web-stranica kako bi personalizirale vaše korisničko iskustvo na internetu.

Ako nastavite s upotrebom naše web-stranice bez promjene postavki podrazumijeva se da ste suglasni s našom upotrebom kolačića.

Razumijem