Košarica (0) 0 Košarica

Nema proizvoda u košarici.

HVALA! VAŠI FAVORITI SU PREBAČENI ZA KUPOVINU

Naručivanje proizvoda
NAGRADE ZA USPJEH
© Amway

Poriluk s umakom od balzamičnog octa

Recepti

Ukupno vrijeme pripreme: 60 min / Porcije: 4 / Energetska vrijednost: 96 kcal po porciji

Posuđe:

  1. Veća tava za pirjanje s poklopcem

  2. Posuda za miješanje s poklopcem

Sastojci:

  1. 6 komada poriluka

  2. 250 ml prirodnog jogurta

  3. 4 grančice korijandera

  4. 4 grančice estragona

  5. 1 žlica balzamičnog octa

  6. 1 žličica meda (pomiješati s balzamičnim octom)

  7. 1 žličica sjemenki gorušice

  8. sol i papar

Informacije o hranjivim vrijednostima po porciji:

  1. Bjelančevine – 6,1 g

  2. Masti – 2,1 g

  3. Ugljikohidrati – 13,2 g

  4. Energetska vrijednost – 96,4 kcal

  5. Kolesterol – 5,6 mg

  6. Glikemijski indeks – 25 (nizak)

Priprema:

  1. Poriluk izrežite na komade duljine 10 cm koje ćete potom temeljito oprati i povezati koncem za kuhanje kako biste im sačuvali oblik. Konac za kuhanje može se zamijeniti trakama poriluka koje su obrađene na pari.

  2. U većoj tavi za pirjanje zakuhajte vodu i posolite ju. Uronite pripremljene komade poriluka u vruću zasoljenu vodu. Neka voda ponovno proključa pa kuhajte poriluk 15 – 20 min VITALOK načinom kuhanja. Pritom se stvara vodena brtva između tave i njezina poklopca kako bi se hranjive tvari i okusi zadržali unutra.

  3. Kada se poriluk skuha, ohladite ga i osušite papirnatim ručnicima pa složite na tanjur za posluživanje.

  4. Pripremite vinegret umak tako da pomiješate sitno nasjeckano začinsko bilje, sjemenke gorušice, prirodni jogurt, sol i papar dok se ne povežu u glatku smjesu. Ohladite umak.

  5. Prelijte vinegret umak preko komada poriluka na tanjuru za posluživanje, a potom dodajte malo mješavine balzamičnog octa i meda. Ako je moguće, ostavite jelo u hladnjaku neko vrijeme kako bi poriluk upio umak.

Povezani sadržaj

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili što ugodnije pretraživanje naše web-stranice. Kolačići su datoteke koje se pohranjuju u preglednik, a njima se koristi većina web-stranica kako bi personalizirale vaše korisničko iskustvo na internetu.

Ako nastavite s upotrebom naše web-stranice bez promjene postavki podrazumijeva se da ste suglasni s našom upotrebom kolačića.

Razumijem