Košarica (0) 0 Košarica

Nema proizvoda u košarici.

HVALA! VAŠI FAVORITI SU PREBAČENI ZA KUPOVINU

Naručivanje proizvoda
NAGRADE ZA USPJEH

Goveđi odrezak s povrtnom salsom

Recepti

Ukupno vrijeme pripreme: 15-20 min / Porcije: 4 / Energetska vrijednost: 506 kcal svaki

Posuđe za kuhanje:

  1. 30 cm nehrđajuća tava s poklopcem od kaljenog stakla

  2. Posuda od 1 ili 2 litre s poklopcem

  3. Zdjela za miješanje s poklopcem

Sastojci:

  1. 4 komada goveđeg rebra, 230 g svaki

  2. 3 paprike (zelena, žuta i crvena)

  3. 4 srednje rajčice

  4. 4 grančice korijandera

  5. 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja

  6. 1 žlica octa od crnog vina

  7. ½ glavice salate Iceberg

  8. sol i papar

Prehrambene informacije po 1 obroku:

  1. Bjelančevine – 41,8 g

  2. Masti – 32,3 g

  3. Ugljikohidrati – 12,1 g

  4. Energetska vrijednost– 506,4 kcal

  5. Kolesterol – 238 mg

  6. Glikemijski indeks – 25 (nizak)

Način pripreme:

  1. Nauljite komade goveđeg rebra, začinite solju i paprom te ostavite da se marinira 10 min.

  2. Grubo nasjeckajte paprike i kuhajte ih u tavi 5-7 min dok ne postanu lagane za oguliti. Zatim ih ohladite pod hladnom vodom, ogulite, osušite papirnatim ručnikom i sitno nasjeckajte nožem.

  3. Svaku rajčicu lagano probodite nožem, potopite u kipuću vodu 5-10 sekundi, zatim ih ogulite i sitno narežite. Kombinirajte rajčicu narezanu na kockice, dodajte vinski ocat, preostalo maslinovo ulje, sol, papar i pustite da se smjesa skuha.

  4. Prethodno zagrijte tavu. Narežite govedinu papirnatim ručnikom kako biste uklonili suvišno ulje i pecite do zlatno smeđe boje s obje strane. Zatim pokrijte poklopcem i kuhajte još 5 min.

  5. Kad je odrezak dobro gotov, prebacite ga na tanjur za posluživanje i poslužite s povrtnom salsom i lišćem salate sa strane.

Povezani sadržaj

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili što ugodnije pretraživanje naše web-stranice. Kolačići su datoteke koje se pohranjuju u preglednik, a njima se koristi većina web-stranica kako bi personalizirale vaše korisničko iskustvo na internetu.

Ako nastavite s upotrebom naše web-stranice bez promjene postavki podrazumijeva se da ste suglasni s našom upotrebom kolačića.

Razumijem