Ukupno vrijeme pripreme: 15-20 min / Porcije: 4 / Energetska vrijednost: 506 kcal svaki
Posuđe za kuhanje:
30 cm nehrđajuća tava s poklopcem od kaljenog stakla
Posuda od 1 ili 2 litre s poklopcem
Zdjela za miješanje s poklopcem
Sastojci:
4 komada goveđeg rebra, 230 g svaki
3 paprike (zelena, žuta i crvena)
4 srednje rajčice
4 grančice korijandera
1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žlica octa od crnog vina
½ glavice salate Iceberg
sol i papar
Prehrambene informacije po 1 obroku:
Bjelančevine – 41,8 g
Masti – 32,3 g
Ugljikohidrati – 12,1 g
Energetska vrijednost– 506,4 kcal
Kolesterol – 238 mg
Glikemijski indeks – 25 (nizak)
Način pripreme:
Nauljite komade goveđeg rebra, začinite solju i paprom te ostavite da se marinira 10 min.
Grubo nasjeckajte paprike i kuhajte ih u tavi 5-7 min dok ne postanu lagane za oguliti. Zatim ih ohladite pod hladnom vodom, ogulite, osušite papirnatim ručnikom i sitno nasjeckajte nožem.
Svaku rajčicu lagano probodite nožem, potopite u kipuću vodu 5-10 sekundi, zatim ih ogulite i sitno narežite. Kombinirajte rajčicu narezanu na kockice, dodajte vinski ocat, preostalo maslinovo ulje, sol, papar i pustite da se smjesa skuha.
Prethodno zagrijte tavu. Narežite govedinu papirnatim ručnikom kako biste uklonili suvišno ulje i pecite do zlatno smeđe boje s obje strane. Zatim pokrijte poklopcem i kuhajte još 5 min.
Kad je odrezak dobro gotov, prebacite ga na tanjur za posluživanje i poslužite s povrtnom salsom i lišćem salate sa strane.