Kozice s maslacom na rimskoj salati s narančom
Recepti
Lagana zelena salata s ukusnim kozicama na maslacu i citrusnim okusom naranče kao iznenađenjem. Savršena za tople ljetne dane.
Lagana zelena salata s ukusnim kozicama na maslacu i citrusnim okusom naranče kao iznenađenjem. Savršena za tople ljetne dane.
Upotrijebljeni proizvodi iz linije iCook:
Komplet od 5 noževa
Plitki lonac od 1 l
Umetak za kuhanje na pari od 4 l
Tava za prženje bez prianjanja, promjera 30 cm
Posuda za miješanje od nehrđajućeg čelika, volumena 1 l, s poklopcem
Sastojci:
150 g zelenih mahuna
Sol
12 svježih velikih kozica, očišćenih i oguljenih
55 g maslaca
2 češnja češnjaka, zdrobljena
1 grančica timijana
50 g maslinovog ulja
35 g soka naranče
8 g Dijon senfa
prstohvat sjeckanog estragona
10 g octa od crnog vina
sol i papar
2 sredine rimske salate, razdvojene u pojedinačne listove
2 naranče, oguljene i razdvojene na kriške
Način pripreme:
Kuhajte mahune u proključaloj slanoj vodi otprilike 5 minuta ili dok ne omekšaju. Isperite mahune ledeno hladnom vodom i ocijedite služeći se umetkom za kuhanje na pari kao cjedilom.
Isperite kozice hladnom vodom i osušite kuhinjskim papirom.
Zagrijte maslac u tavi, dodajte češnjak i timijan pa pirjajte kozice otprilike 4 minute. Odložite u stranu.
Snažno promiješajte maslinovo ulje, sok naranče, Dijon senf, estragon, ocat od crnog vina, sol i papar kako biste napravili preljev.
Složite listove salate, mahune, naranče i kozice na tanjur. Prelijte preljev preko salate i poslužite.
Savjet:
Ostatak čuvajte u posudi za miješanje od nehrđajućeg čelika s odgovarajućim poklopcem.
Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili što ugodnije pretraživanje naše web-stranice. Kolačići su datoteke koje se pohranjuju u preglednik, a njima se koristi većina web-stranica kako bi personalizirale vaše korisničko iskustvo na internetu.
Ako nastavite s upotrebom naše web-stranice bez promjene postavki podrazumijeva se da ste suglasni s našom upotrebom kolačića.