Sorbet od manga s metvicom
Recepti
Ovaj je sorbet gotov u nekoliko minuta. Osvježavajuć je, lak za izradu i savršen za toplo vrijeme.
Ovaj je sorbet gotov u nekoliko minuta. Osvježavajuć je, lak za izradu i savršen za toplo vrijeme.
Upotrijebljeni proizvodi iz linije iCook:
Komplet od 5 noževa
Plitki lonac od 1 l
Posuda za miješanje od nehrđajućeg čelika, volumena 2 l
Sastojci:
100 g šećera
100 ml vode
3 zrela manga, oguljena i nasjeckana
1 limeta, iscijeđena
Mali struk listova metvice za ukras
Način pripreme:
Ulijte vodu i šećer u plitki lonac i stavite na jaku vatru. Promiješajte i ostavite da proključa. Smanjite vatru i lagano kuhajte 2 – 3 minute ili dok se šećer sasvim ne otopi. Odložite u stranu i ostavite da se potpuno ohladi.
Stavite mango, hladni šećerni sirup i sok limete u blender pa miješajte dok ne postignete vrlo glatku strukturu.
Smjesu s mangom ulijte u posudu za miješanje i stavite u zamrzivač na 4 sata. Snažno promiješajte svakih 30 minuta.
Zagrabite lopaticom za sladoled i složite u zdjelice. Ukrasite metvicom i uživajte!
Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili što ugodnije pretraživanje naše web-stranice. Kolačići su datoteke koje se pohranjuju u preglednik, a njima se koristi većina web-stranica kako bi personalizirale vaše korisničko iskustvo na internetu.
Ako nastavite s upotrebom naše web-stranice bez promjene postavki podrazumijeva se da ste suglasni s našom upotrebom kolačića.