Salata od avokada i jaja
Recepti
Ovaj divni i lagani namaz savršeno je predjelo za piknik na vruć ljetni dan ili uz večernje piće.
Ovaj divni i lagani namaz savršeno je predjelo za piknik na vruć ljetni dan ili uz večernje piće.
Upotrijebljeni proizvodi iz linije iCook:
Komplet od 5 noževa
Komplet posuda za miješanje
Plitki lonac od 1 l
Sastojci:
2 jaja
100 g krastavaca, neoguljenih, sjeckanih na kockice
30 g mladog luka, sjeckanog na tanke trakice
2 avokada, oguljena, bez koštice
3 žličice octa od crnog vina
½ žličice soli
½ žličice crnog papra
1 žličica umaka od čilija
30 g rikule
½ žličice maslinovog ulja
8 integralnih krekera
Način pripreme:
Kuhajte jaja 10 minuta u plitkom loncu.
Stavite nasjeckani krastavac i trakice mladoga luka u srednju posudu za miješanje.
Zgnječite avokado u maloj posudi za miješanje. Dodajte 2 žličice octa od crnog vina, sol, crni papar i umak od čilija pa dobro promiješajte. Smjesu s avokadom dodajte krastavcima i mladom luku u srednjoj posudi za miješanje pa promiješajte da se sastojci spoje.
Isperite jaja hladnom vodom. Oljuštite ih, narežite na male komadiće i umiješajte u smjesu s avokadom. Začinite prema želji.
Složite rikulu na pladanj za posluživanje. Poškropite ju s preostalom 1 žličicom octa od crnog vina i 1 žličicom maslinovog ulja pa protresite da se sastojci povežu. Stavite smjesu od jaja i avokada na rikulu pa poslužite na krekerima.
Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili što ugodnije pretraživanje naše web-stranice. Kolačići su datoteke koje se pohranjuju u preglednik, a njima se koristi većina web-stranica kako bi personalizirale vaše korisničko iskustvo na internetu.
Ako nastavite s upotrebom naše web-stranice bez promjene postavki podrazumijeva se da ste suglasni s našom upotrebom kolačića.