Košarica (0) 0 Košarica

Nema proizvoda u košarici.

HVALA! VAŠI FAVORITI SU PREBAČENI ZA KUPOVINU

Naručivanje proizvoda
NAGRADE ZA USPJEH
© Amway

Rižoto od povrća

Recepti

Uvijek ukusan sve dok ga miješate kako bi bio kremast, rižoto se može poslužiti kao lagano predjelo ili izdašnije glavno jelo.


Upotrijebljeni proizvodi iz linije iCook:

  1. Komplet od 5 noževa

  2. Lonac s poklopcem od 4 l i umetak za kuhanje na pari od 4 l


Sastojci:

  1. 250 g tikvica, nasjeckanih na komade od 5 cm

  2. 120 g mrkve, oguljene i nasjeckane na komade od 5 cm

  3. 150 g očišćenog svježeg graška ili zaleđenog graška

  4. 400 g zelenih šparoga, podrezanih i nasjeckanih na komade od 2 cm (alternativa: brokula)

  5. 40 g maslinovog ulja

  6. 10 g povrtne kocke, zdrobljene vilicom

  7. 120 g luka, oguljenog i nasjeckanog na komade od 5 cm

  8. 280 g Arborio riže (za rižota)

  9. 60 ml pilećeg temeljca

  10. ½ žličice sitne morske soli

  11. 25 g neslanog maslaca, na sobnoj temperaturi

  12. 100 g parmezana, naribanog

  13. 10 g listova svježeg bosiljka


Način pripreme:

  1. Zagrijte 1 l vode u loncu s poklopcem. Tikvice, mrkve, grašak i šparoge stavite u umetak za kuhanje na pari, umetak stavite u lonac pa poklopite. Kuhajte povrće na pari otprilike 10 minuta tako da omekša ali ipak ostane hrskavo. (Ako nemate umetak za kuhanje na pari, stavite povrće s 3 žlice vode u lonac, poklopite ga, zagrijte na srednju temperaturu i kuhajte na pari 10 minuta.)

  2. U teškom loncu za kuhanje ili tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte mu zdrobljenu povrtnu kocku i luk. Kuhajte i miješajte otprilike 5 minuta, dok luk ne omekša.

  3. U lonac dodajte rižu i dobro promiješajte kako bi se riža obložila uljem. Dodajte pileći temeljac i morsku sol. Neka riža lagano prokuha, pa ju kuhajte uz povremeno miješanje dok se temeljac ne otopi. Smanjite vatru na srednju temperaturu.

  4. Dodajte oko 250 ml vruće vode neprestano miješajući dok riža ne upije svu tekućinu. Potom nastavite dodavati po 250 ml vode i neprestano miješati kako bi riža upila svu tekućinu i potpuno se skuhala. Mješavina bi trebala izgledati kremasto i sadržavati još nešto tekućine. Nakon otprilike 15 minuta riža bi trebala omekšati ali ne tako da se raspada.

  5. Maknite lonac s vatre. Dodajte kuhano povrće u rižu i promiješajte da se sastojci spoje. Umiješajte maslac i 50 g parmezana i miješajte dok se ne otope. Poslužite ukrašeno listovima svježeg bosiljka i s preostalih 50 g parmezana.

Preuzmite ovaj recept ovdje kao PDF / kao ePub

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili što ugodnije pretraživanje naše web-stranice. Kolačići su datoteke koje se pohranjuju u preglednik, a njima se koristi većina web-stranica kako bi personalizirale vaše korisničko iskustvo na internetu.

Ako nastavite s upotrebom naše web-stranice bez promjene postavki podrazumijeva se da ste suglasni s našom upotrebom kolačića.

Razumijem