Kalifornijska mješavina s kvinojom
Recepti
Ova ukusna i hranjiva, šarena mješavina vrlo se lako priprema. Dakle, ako nemate vremena, a želite zdrav i brz obrok, nećete se razočarati!
Ova ukusna i hranjiva, šarena mješavina vrlo se lako priprema. Dakle, ako nemate vremena, a želite zdrav i brz obrok, nećete se razočarati!
Upotrijebljeni proizvodi iz linije iCook:
Drvena daska za rezanje
Komplet od 5 noževa
Posuda za miješanje od 2 l
Sastojci:
1 crvena paprika babura, narezana na kriške
3 žlice maslinovog ulja, odvojeno
1/4 žlice češnjaka u prahu
250 g kuhane kvinoje
150 g konzerviranog kukuruza, ocijeđenog
40 g crvenog luka, sitno nasjeckanog
1 srednji avokado, narezan na kriške
6 – 8 cherry rajčica, prepolovljenih
5 g korijandra (ili kombinacija vašeg omiljenog začinskog bilja), nasjeckanog
1/3 žlice soka od limete
Sol i papar prema želji
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220 °C. Ubacite crvenu papriku baburu s 1 žlicom maslinovog ulja, pospite češnjakom u prahu i začinite solju i paprom prema želji. Pecite papriku 15 minuta ili dok ne omekša i malo se prepeče. Stavite na stranu da se ohladi.
U posudu za miješanje dodajte kuhanu kvinoju, slatki kukuruz i nasjeckani crveni luk.
Nakon što se paprika babura malo ohladi, dodajte ju u zdjelu zajedno s avokadom i cherry rajčicama.
Prelijte preostalim maslinovim uljem i sokom od limete pa začinite solju i paprom. Sve to zajedno promiješajte i uživajte!
Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili što ugodnije pretraživanje naše web-stranice. Kolačići su datoteke koje se pohranjuju u preglednik, a njima se koristi većina web-stranica kako bi personalizirale vaše korisničko iskustvo na internetu.
Ako nastavite s upotrebom naše web-stranice bez promjene postavki podrazumijeva se da ste suglasni s našom upotrebom kolačića.